Βόλεϊ μόνο για αλλοδαπές στο Ιράν!

Σε απόφαση σταθμό για το ιρανικό βόλεϊ προχώρησε η Ομοσπονδία της χώρας, επιτρέποντας σε αλλοδαπές γυναίκες να παρακολουθήσουν το Ασιατικό Πρωτάθλημα. Οι Ιρανές απαγορεύεται να παρακολυοθούν.

Η απειλή της FIVB να τιμωρήσει την Εθνική ομάδα βόλεϊ του Ιράν, μετά τα όσα ακολούθησαν τη φυλάκιση της Γκοντσέχ Γαβαμί έφερε αλλαγές στην ιρανική Ομοσπονδία ενόψει του Ασιατικού πρωταθλήματος βόλεϊ Ανδρών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μαχμούντ Αφσαντούστ, αλλοδαπές

γυναίκες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διοργάνωση που θα γίνει στην Τεχεράνη, από ειδικά διαμορφωμένους χώρους που έχουν δημιουργηθεί στο στάδιο.

«Οι αλλοδαπές, όπως οι εργαζόμενες σε πρεσβείες, οι οικογένειες ξένων ομάδων ή άλλες αλλοδαπές που ζουν στην Τεχεράνη, επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες βόλεϊ ανδρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά, τρεις μήνες μετά την σύλληψη της Γαβαμί έξω από γήπεδο βόλεϊ στην Τεχεράνη, όπου διαμαρτυρόταν για την απαγόρευση σε Ιρανές να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις που συμμετέχουν άντρες.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, η απαγόρευση ισχύει προκειμένου να προφυλαχθούν από πιθανές προσβλητικές συμπεριφορές που ενδεχομένως συμβούν ανάμεσα σε άντρες φιλάθλους.

Η υπόθεση της Ιρανοβρετανής δικηγόρου προκάλεσε σάλο στον κόσμο του βόλεϊ, με αρκετές ομάδες σε όλο τον κόσμο, αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα