Τυνησία: Καταστράφηκε ακόμη ένα μαυσωλείο

Οι Σούφι της Τυνησίας ανακοίνωσαν σήμερα την καταστροφή ενός από τα μαυσωλεία τους, το 35ο σε οκτώ μήνες, κατηγορώντας τους «ξένους ουαχαμπίτες» για την ενορχήστρωση της βεβήλωσης των τεμενών τους.

Το μαυσωλείο, ή ζαουΐγια, του Σίντι Άχμεντ Ουερφέλι στην Ακούντα, περίπου 140 χλμ νοτίως της Τύνιδας, πυρπολήθηκε με βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας από αγνώστους.

«Οι άνθρωποι πίσω από τις επιθέσεις κατά των μαυσωλείων είναι ουαχαμπίτες»,
μέλη ενός ριζοσπαστικού σαλαφιστικού ρεύματος, που αντλεί την καταγωγή του από την Σαουδική Αραβία, υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάζεν Σέριφ, αντιπρόεδρος της σουφικής ένωσης της Τυνησίας, η οποία δημιουργήθηκε εξ ανάγκης έπειτα από τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της κοινότητας.

«Αυτό δεν είναι παρά μόνον η αρχή, στη συνέχεια θα καταστρέψουν τους αρχαιολογικούς χώρος της Καρχηδόνας, του Ελ Τζεμ, της Ντούγκα. Κατόπιν θα εξαναγκάσουν τους άνδρες να αφήσουν γενειάδα και τις γυναίκες να φορούν νικάμπ. Έχουν χαράξει ολόκληρη στρατηγική για να αλλάξουν τη χώρα», προειδοποίησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Σουφική Ένωση, οι ουαχαμπίτες αυτοί χρηματοδοτούν από το εξωτερικό τις επιθέσεις, που πραγματοποιούνται είτε από Τυνήσιους ζηλωτές τους, ή από εναπομείναντες οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι, ή ακόμη κι από περιστασιακούς μίσθαρνους επαίτες.

Η νέα τούτη βεβήλωση πραγματοποιήθηκε δέκα ημέρες μετά την καταστροφή του μαυσωλείου του Σίντι Μπου Σάιντ, στην ομώνυμη κοινότητα στα προάστια της Τύνιδος, η οποία αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σε ανακοίνωσή της, η Σουφική Ένωση καλεί την κυβέρνηση, που έχει σχηματισθεί από τους ισλαμιστές της Εν'νάχντα να «αναλάβει τις ευθύνες της» και να δώσει τέλος σε αυτές τις επιθέσεις.

Τα παραδοσιακά δόγματα του Ισλάμ θεωρούν τους Σούφι, που αποτελεί μυστικιστικό κλάδο της μουσουλμανικής θρησκείας, ως βλάσφημο κι αιρετικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα