Το ευρώ ανατιμήθηκε στα 1,15 δολάρια

Το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,15 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, και το ιαπωνικό γεν έκανε επίσης ράλι έναντι του δολαρίου, καθώς οι χρηματιστές θεωρούν λιγότερο πιθανό ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν πριν από λίγο στα 1,1466 δολάρια, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα και στα 1,15

δολάρια. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε 1,3% στα 120,46 γεν ανά δολάριο.

Οι χρηματιστές εκτιμούν πιθανότητα 30% να αυξήσει η Fed τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου έναντι 50% που εκτιμούσαν πριν η Κίνα υποτιμήσει το γουάν. Ο υπολογισμός βασίζεται στην υπόθεση ότι το μέσο πραγματικό επιτόκιο της Fed θα ανέλθει στο 0,375% μετά την πρώτη αύξηση που θα κάνει η κεντρική τράπεζα. Το ευρώ έχει ανατιμηθεί περίπου 4,6% από τον Ιούλιο, ενώ ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX κατρακύλησε 13%, διαγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το ελβετικό φράγκο, το ευρώ και το γεν σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ 10 νομισμάτων αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το γεν ανατιμήθηκε σε υψηλό τριμήνου, καθώς η βουτιά των τιμών εμπορευμάτων και μετοχών προκαλούν μαζικές πωλήσεις των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών μετά την υποτίμηση του κινεζικού γουάν στις 11 Αυγούστου. Το ρωσικό ρούβλι επλήγη περισσότερο από 31 άλλα βασικά νομίσματα έναντι του δολαρίου, ενώ το αυστραλιανό δολάρια υποχώρησε σε χαμηλό 6ετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα