Το EVG απορρίπτει την πρόταση της Deutsche Bahn

Το EVG, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζόμενους στην Deutsche Bahn (DB), τη σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, απέρριψε σήμερα τη νέα προσφορά που του υπέβαλε η διοίκηση της επιχείρησης για να επιλυθεί η διένεξη για τους μισθούς.

Το EVG,
το οποίο ζητεί αύξηση μισθών 6% για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, ή αύξηση κατ' ελάχιστον €150 για τους πιο χαμηλόμισθους, απέρριψε το ενδεχόμενο να συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση της DB η πρότασή της με στόχο να υπάρξει νέα μισθολογική κλίμακα, βάσει αντικειμένου απασχόλησης και επιπέδων αμοιβής, για τις διάφορες ειδικότητες εντός της επιχείρησης.

Η Ρεγκίνα Ρους-Τσίμπα, η επικεφαλής των διαπραγματευτών του EVG, είπε πως το συνδικάτο περιμένει να λάβει μια «απτή» προσφορά, την οποία θα είναι σε θέση να «διαπραγματευθεί» στις διαπραγματεύσεις, που θα επαναληφθούν την 12η Δεκεμβρίου. Η ίδια πρόσθεσε ότι το σημερινό σύστημα καθορισμού των μισθών λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει.

Το αντίπαλο, μικρότερο συνδικάτο GDL διεκδικεί το δικαίωμα να διαπραγματεύεται με την DB εξ ονόματος και άλλων κατηγοριών εργαζομένων, πέραν των μηχανοδηγών, τους οποίους εκπροσωπεί. Ζητεί επίσης αυξήσεις μισθών καθώς και τη μείωση των ωρών εργασίας των οδηγών των συρμών από τις 39 σήμερα σε 37 εβδομαδιαίως. Το GDL εξετάζει την προσφορά της διοίκησης της DB και ο επικεφαλής της Κλάους Βεσέλσκι αναμένεται να κάνει δηλώσεις επί του θέματος αύριο Πέμπτη.

Η διοίκηση της DB είχε υποβάλει τον Νοέμβριο χωριστές προτάσεις για τους μισθούς στα GDL και EVG. Τα συνδικάτα τις απέρριψαν, ενώ επισήμαναν πως οι προσφορές αυτές ήταν ταυτόσημες στους όρους και το περιεχόμενό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα