Θέματα ασφάλειας στα αεροδρόμια

Θέμα ασφάλειας θέτουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Για οικονομική ασφυξία μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο γενικός Γραμματέας της ΟΣΥΠΑ, Ρόνης Μαθιουδάκης. Μάλιστα, σε λίγη ώρα, η ΟΣΥΠΑ θα καταθέσει

φάκελο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να λάβει γνώση, ενώ την Κυριακή, παραμονή του Αγίου Πνεύματος, οι υπάλληλοι ξεκινούν 48ωρη απεργία, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους ταξιδιώτες του τριημέρου. Αντικρούει την καταγγελία ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στα αεροδρόμια ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης.

Επισήμανε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επείγοντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια, και πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της ΥΠΑ, αλλά και πως θα έχει συναντήσεις αύριο θα συναντηθεί με τα τέσσερα σωματεία των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος επέμεινε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κι ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης «που έχει άγνοια κάνει τον κωφάλαλο και δέν θέλει να τα ακούσει από τους εργαζόμενους». «Τι νομίζει», πρόσθεσε, «ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;».

Σύμφωνα με τον πρέοδρο της ΟΣΥΠΑ, τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο». Πάντως, ο κ. Αλεβιζόπουλος άφησε να εννοηθεί πως αν γίνει διάλογος με τον κ. Σπίρτζη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί: «Εμείς», τόνισε, «έχουμε 20 χρόνια να απεργήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα