Τέλος και η 13η σύνταξη

Στο συρτάρι μπαίνει η επαναφορά της 13ης σύνταξης. Μπορεί να μετατεθεί για το 2016, είπε μιλώντας στον ANT1, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιώργος Ρωμανιάς, σε συνέχεια της σχετικής χθεσινής δήλωσης του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κορωνάκη. Την ίδια ώρα, κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, από το βήμα της Βουλής, δημοσιεύματα και διαρροές ότι
η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες συζητάει πρόταση του Brussels Group για επιβολή ποινών, σε όσους υποβάλλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση. Θα σεβαστούμε τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αντιπροσωπεία παλεύει να μην ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία αν εφαρμοστεί θα έχει ως συνέπεια μέσα σε τρία χρόνια να εξαερωθεί το 90% των επικουρικών συντάξεων.

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας χθες το βράδυ στο Mega τόνισε ότι «αμέσως μετά τη συμφωνία, η ρύθμιση θα προωθηθεί στη βουλή ακόμα και αν οι δανειστές τη θεωρούν μονομερή ενέργεια» και πρόσθεσε: «δεν θα περάσει το δόγμα Σόιμπλε».

«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας παράσχει επαρκείς δεσμεύσεις στους δανειστές ότι θα μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, οι πιστωτές είναι πιθανόν να δείξουν επιείκεια στην απαίτησή τους να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός», γράφει το Bloomberg.
Keywords
Τυχαία Θέματα