Τελικά είναι... τρελοί αυτοί οι Ισπανοί

του Διονύση Δελλή

Το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από την... αυτοκτονία της ισοπαλίας με την Χετάφε, ο οργανισμός που ακούει στο όνομα Μπαρτσελόνα έσπευσε να παραδεχθεί την φετινή αποτυχία του. Έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ (για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια εκτός ημιτελικών), έχανε και το πρωτάθλημα Ισπανίας. Πανωλεθρία.

Ο κόουτς Τάτα Μαρτίνο λοιπόν βγήκε δημόσια και υποστήριξε ότι δεν του αξίζει δεύτερη ευκαιρία, ο αρχηγός Τσάβι είπε κάτι... σπανιόλικα (Είμαστε....@$%%*@) και τέλος πάντων άπαντες στο Καμπ Νου έδειχναν υποχρεωμένοι να εναρμονιστούν με το αυτονόητο. Με την χειρότερη
αγωνιστική σεζόν της τελευταίας 10ετίας. Όπως φαίνεται όμως στο ποδόσφαιρο καλύτερα... να μασάς, μέχρι τουλάχιστον να σε εγκαταλείψουν ακόμη και κάποιες μικρές μαθηματικές ελπίδες. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Primera δεν έχει προηγούμενο. Και ξαφνικά εκεί που η Μπάρτσα χώνευε... τη Μπάτσα, τώρα με δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν κατακτά το πρωτάθλημα! Ούτε στα όνειρα τους, οι Καταλανοί, τέτοιο σενάριο.

Για να το εξηγήσουμε όμως αναλυτικά. Την Κυριακή το πρωί, η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε 88 βαθμούς και τρία ματς μπροστά της. Η Μπαρτσελόνα είχε μείνει στους 85 (με δύο ματς στο πρόγραμμα της), και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 82 αλλά και τέσσερα παιχνίδια μέχρι την συμπλήρωση του προγράμματος.

Κυριακή απόγευμα η Ατλέτικο χάνει στη Βαλένθια από τη Λεβάντε και αυτομάτως κάνει πρώτο φαβορί την Ρεάλ. Η αντιπαλός της όμως στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (24/5, Λισαβόνα) το επιστρέφει το δώρο καθώς το ίδιο βράδυ αναδεικνύεται ισόπαλη με την Βαλένθια (2-2) στο Μπερναμπέου.

Η βαθμολογία γίνεται: Ατλέτικο 88, Μπαρτσελόνα 85 και Ρεάλ με ένα ματς λιγότερο 83β. Χθες το βράδυ η Ρεάλ «παίζει» το εξ αναβολής με την Βαγιαδολίδ. Προηγείται νωρίς αλλά ισοφαρίζεται στο 86΄(1-1)! Η βαθμολογία λοιπόν πλέον γίνεται: Ατλέτικο 88, Μπαρτσελόνα 85, Ρεάλ 84β. Απομένουν δύο αγωνιστικές για όλους. Ακριβώς στο φινάλε όμως (18/5) η Μπάρτσα φιλοξενεί στη Βαρκελώνη την Ατλέτικο. Αν την νικήσει λοιπόν και προηγουμένως επικρατήσει στην έδρα της Έλτσε, το σήκωσε και φέτος. Διότι σε ισοβαθμία στους 91β με νίκη θα είναι «πάνω» από την Ατλέτικο.

Για να καταλάβει κανείς τι γίνεται σε αυτές τις τελευταίες στροφές στην Ισπανία: Αν Μπάρτσα, Ρεάλ και Ατλέτικο νικήσουν την επόμενη αγωνιστική, τότε ακριβώς στην τελευταία μάχη (38΄) το Καμπ Νου θα φιλοξενήσει έναν αληθινό τελικό του πρωταθλήματος. Εκεί η Μπαρτσελόνα το «σηκώνει» με νίκη, και το χάνει με ισοπαλία και ήττα!

Ο τίτλος φυσικά παραμένει και στα χέρια της Ατλέτικο που θέλει μαθηματικά 4 βαθμούς στα δύο τελευταία ματς. Ενώ μπορεί να το πάρει σίγουρα και με δύο ισοπαλίες γιατί στους 90β. υπερτερεί της Ρεάλ σε ισοβαθμία (σε αυτή την περίπτωση η Μπάρτσα φτάνει μέχρι 89). Αλλά μπορεί να το χάσει με 3 βαθμούς, εάν η ήττα έρθει στη Βαρκελώνη! Δηλαδή, η Ατλέτικο ΣΙΓΟΥΡΑ το παίρνει με 2 ή 4 βαθμούς, αλλά μπορεί να το χάσει με 3β.

Όσο για τη Ρεάλ; Μπορεί να φτάσει μέχρι τους 90, συνεπώς θέλει η Ατλέτικο να πάρει το πολύ ένα βαθμό και ταυτόχρονα η Μπαρτσελόνα να μην κάνει το 2/2. Ενώ σε ακραίο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στου 88, χαμογελάνε οι Καταλανοί. Τρελά πράγματα! Τρελό φινάλε. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο το μεγαλείο της. Συμπτωματικά επαναλαμβάνουμε ότι Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξουν μεταξύ τους, τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ λίγες μόλις μέρες μετά το φινάλε του Ισπανικού πρωταθλήματος. Πρώτοι μάγκες οι Ισπανοί. Το αξίζουν, το διαφημίζουν, το απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο.

Η βαθμολογία της Primera

Ατλέτικο M. 88

Μπαρτσελόνα 85

Ρεάλ M. 84

Το πρόγραμμα: 11/05 Ατλέτικο-Μάλαγα, Θέλτα-Ρεάλ, Έλτσε-Μπαρτσελόνα.

18/05 Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο, Ρεάλ-Εσπανιόλ
Keywords
Αναζητήσεις
se isoba8mia sthn ispania ti ginetai
Τυχαία Θέματα