Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Volvo XC90

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα, την αναβάθμιση των ποσοστών ασφάλειας. Στο επίκεντρο της προσοχής τους βρίσκεται η ασφάλεια των επιβατών, πεζών, ποδηλάτων και οδηγών μοτοσυκλετών. Αναζητούν νέα συστήματα που βελτιώνουν την ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητα και εξελίσσουν δοκιμασμένες διατάξεις.
Η Volvo ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο της, XC90 διαθέτει καινοτόμα συστήματα ασφάλειας, τα οποία συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών ασφάλειας. Ειδικότερα

το πολυτελές σουηδικό SUV που λανσάρεται τώρα στην ελληνική αγορά, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού διαθέτει: Σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο το οποίο έχει την δυνατότητα να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα, αν διαπιστώσει η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αυξημένο κίνδυνο για τα δύο οχήματα.

Σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, που βοηθά τον οδηγό σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με οχήματα, πεζούς ή δικυκλιστές(βασικός εξοπλισμός). Χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ που βασίζεται σε συνδυασμό κάμερας και ραντάρ για την παρακολούθηση του κινδύνου σύγκρουσης. Πλέον λειτουργεί με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα και διαθέτει αυτόματη ενεργοποίηση της πέδησης. Επίσης έχει την δυνατότητα να λειτουργεί αποτελεσματικά και τη νύχτα. Έλεγχος επιβράδυνσης οχήματος, περιλαμβάνει σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων, ηλεκτρονική υποβοήθηση πέδησης και κατανομής δύναμης καθώς και βελτιωμένη απόσταση πέδησης. Σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού με προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Πρόκειται για σύστημα που υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Σύστημα πληροφόρησης οδικής σήμανσης που εμφανίζει τα σήματα οδικής σήμανσης στο ταμπλό ή στο head-up display. Προβολείς αλογόνου με αυτόματη ρύθμιση υψηλής δέσμης φώτων. Φώτα ημέρας με LED, προβολείς ομίχλης εμπρός με φώτα LED και φώτα στροφής.

Το νέο Volvo XC90, εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες 2.000 κ.εκ. Drive-E, βενζίνης και πετρελαίου. Επίσης εφοδιάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Λανσάρεται αρχικά στην πετρελαιοκίνητη D5 που αποδίδει 225 ίππους και τη βενζινοκίνητη Τ6 η οποία προφέρει στον οδηγό 320 ίππους. Αργότερα θα ακολουθήσουν, η βενζινοκίνητη Τ5 των 254 ίππων και η κορυφαία υβριδική έκδοση Τ8 ή Twin Engine, ισχύος 407 ίππων. Η υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. που κινεί τους εμπρός τροχούς ισχύος 320 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα απόδοσης 87 ίππων. Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσει μία ακόμα έκδοση, η πετρελαιοκίνητη D4, με ισχύ 190 ίππων, η οποία είναι η μοναδική που δεν έχει σύστημα τετρακίνησης. Η γκάμα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, Kinetic, Momentum, Inscription και R-Design. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά με την D4, η οποία με το βασικό πακέτο εξοπλισμού κοστίζει 60.450 ευρώ, συμπεριλαμβάνεται το όφελος της απόσυρσης. Επίσης η D5 έχει αρχική τιμη 64.150 ευρώ, η T6 πωλείται στην ίδια τιμή των 64.150 ευρώ και η T8 προς 90.098 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα