Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα

Για καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδας.

BBC: "Το ευρώ θα μπορούσε να επιβιώσει μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λέει η επίτροπος, Νέλι Κρους - η πίεση
αυξάνεται καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναβάλει μια ακόμη φορά την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες ανοιχτά πλέον συζητούν το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".  

Financial Times: "Η Ελλάδα χάνει την τελευταία προθεσμία για τη νέα δανειακή σύμβαση - η καθυστέρηση πυροδοτεί τους φόβους ότι η Αθήνα πιθανότατα θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία".

Wall Street Journal: "Η ΕΚΤ προχωρεί σε σημαντικές υποχωρήσεις αναφορικά με τα αποθέματά της σε ελληνικά ομόλογα, οι οποίες θα συνεισφέρουν στη μείωση του ελληνικού χρέους και θα διευκολύνουν τον δρόμο προς τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, λένε άνθρωποι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.
Η απόφαση που ελήφθη από έναν από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας θα μειώσει το ελληνικό χρέος και θα διευκολύνει τη συμφωνία για το νέο δάνειο ύψους 130 δις ευρώ".  

Guardian: "Κοντά σε μια συμφωνία ο Λουκάς Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς - ο Λουκάς Παπαδήμος πολύ κοντά στο να τους πείσει να αποδεχθούν τους όρους με τους οποίους συνδέεται η περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας".  

Telegraph: "Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, καθώς αποτυγχάνουν οι συζητήσεις - ο Έλληνας Πρωθυπουργός δίνει μάχη για να διατηρήσει την διεθνή αξιοπιστία της χώρας του, μετά την απώλεια και της τρίτης διορίας μέσα σε μια εβδομάδα, προκειμένου να πετύχει συμφωνία για περαιτέρω μέτρα λιτότητας, απαραίτητη για την εκταμίευση των 130 δισ. ευρώ".  

Άλλο άρθρο: "Οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις και οι διεθνείς φορείς είναι για πρώτη φορά έτοιμοι να διακινδυνεύσουν μια ελληνική χρεωκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εάν η Αθήνα αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις για λιτότητα - όπως εκτιμούν, η Ευρωζώνη είναι πλέον ικανή να αντέξει ένα τέτοιο σοκ".

Νew York Times: "Xάνοντας η Ελλάδα άλλη μία προθεσμία, η κυβέρνηση της χώρας απέτυχε να φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της την Τρίτη - την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας".  
Keywords
Τυχαία Θέματα