«Τελειώστε άμεσα με τη συμφωνία»

Να κλείσει άμεσα μία συμφωνία με τους δανειστές συνέστησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, προειδοποιώντας τον ότι ειδάλλως η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα δυσκολίες. Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Λιου προειδοποίησε ότι μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις

θα προκαλούσε άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα. Εν τω μεταξύ, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, o πρωθυποργός εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος». «Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Εξάλλου, την εκτίμηση ότι είναι εφικτό η συμφωνία να κλείσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση, έως το τέλος Μαΐου ή τα μέσα Ιουνίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε ημίωρη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι εάν κυριαρχήσει η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα