Συρία: Επισιτιστική βοήθεια σε 4,1 εκατ.

Αριθμός ρεκόρ 4,1 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Συρία δέχθηκε επισιτιστική βοήθεια τον Αύγουστο καθώς αυξήθηκαν οι αυτοκινητοπομπές μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας που κατόρθωσαν να διασχίσουν τα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία, αλλά και τις γραμμές του μετώπου στο εσωτερικό της Συρίας.

"Κάθε μέρα έχουμε πρόσβαση σε περισσότερους ανθρώπους που έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής σε τρόφιμα. Πολλοί από αυτούς πεινάνε εδώ και μήνες", δήλωσε ο Μουχάμαντ Χάντι, ο τοπικός συντονιστής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ
(WFP).

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες τόσο το WFP, όσο και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, εξασφάλισαν πρόσβαση προς περισσότερους των 580.000 ανθρώπων, έναντι 137.000 στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε.

Από τις 25 Ιουλίου, συνολικά πέντε αυτοκινητοπομπές, μέσω των συνοριακών περασμάτων Μπαμπ Αλ Σάλαμ στη μεθόριο με την Τουρκία, και Αλ Ράμτα, στα σύνορα με την Ιορδανία, μετέφεραν επισιτιστική βοήθεια προς τις δυσπρόσιτες περιοχές του Χαλεπίου, του Ιντλεμπ, της Κουνέιτρα και της Ντά'ρα.

"Θα επενδύσουμε σε αυτές τις προόδους τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες και ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές της σύρραξης θα συνεχίσουν να διευκολύνουν την πρόσβασή μας προς τις γυναίκες, τα παιδιά και τις οικογένειες που παραμένουν εκτός πρόσβασης πίσω από τις γραμμές του μετώπου", δήλωσε ο Μουχάμαντ Χάντι.

Η ένταση και το εύρος των συγκρούσεων, καθώς και οι συνθήκες ανασφάλειας, εμποδίζουν την πρόσβαση του Προγράμματος του ΟΗΕ σε πολλές ακόμη περιοχές της Συρίας, όπως είναι οι επαρχίες Αλ Κσάκεχ, Ντέιρ ας Ζορ και Αρ Ράκα. Το πρόγραμμα συνεργάζεται με την Ερυθρά Ημισέληνο και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα