Συρία: 12 νεκροί σε μάχες στην Χομς

Δώδεκα μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν σε μάχες με αντικαθεστωτικούς αντάρτες τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην Χομς, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, όπως ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Οι παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες που ξέσπασαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγουν δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για να ανακαταλάβουν συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την ΜΚΟ
αυτή, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και πηγών σε όλη τη Συρία.

«Δώδεκα μέλη λαϊκών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν σε μάχες με δυνάμεις των ανταρτών στα όρια της συνοικίας Χαλντιγέ», που ελέγχουν οι αντάρτες, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Εκτός του στρατού το καθεστώς χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικούς στις μάχες εναντίον των ανταρτών.

Συνολικά σε όλη τη χώρα χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 135 θάνατοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό της ίδιας ΜΚΟ.

Παράλληλα, τρία ηγετικά στελέχη του Κόμματος Κομμουνιστικής Δράσης (εκτός νόμου), οι Γιούσεφ Αμπντέλκι, Τουφίκ Ομράν και Αντνάν αλ Ντέμπες, συνελήφθησαν χθες στα περίχωρα της πόλης Ταρτούς, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα