Συνομιλίες της Ryanair με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, για συνομιλίες με την κυβέρνηση για την πιθανή εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Δουβλίνο, η Ryanair παραμένει αναμεμιγμένη στη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή για τον κυπριακό αερομεταφορέα.

Η δήλωση
του κ. Ο' Λίρι ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης, καθώς τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στην Κύπρο πως η εταιρεία του δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών και ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ύστερα από προτροπή της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Ο Μάικλ Ο' Λίρι ανέφερε πως η όποια συμφωνία με την Κυπριακή κυβέρνηση θα είναι μικρή σε σχέση με την ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης της Ryanair.

Εξήγησε παράλληλα ότι σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα διατηρήσουν την επωνυμία τους και θα λειτουργούν με πιστοποιητικό ξεχωριστού αερομεταφορέα από την Ryanair.

Ο κ. Ο' Λίρι συμπλήρωσε ότι υπό το σχέδιό του ο αριθμός των επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 3 εκατομμύρια το χρόνο από τις 600.000, αλλά δεν έδωσε περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα