Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie

Η πτήση της Air Algerie που χάθηκε καθ' οδόν από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι συνετρίβη, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας. "Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί", δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή. Στο μεταξύ, Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την
πτήση της Air Algerie.

"Δύο αεριωθούμενα Μιράζ 2000 που έχουν τη βάση τους στην Αφρική εστάλησαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το αεροπλάνο της Air Algerie που εξαφανίσθηκε σήμερα", δήλωσε ο Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος Ζιλ Ζαρόν. "Θα ερευνήσουν μια περιοχή από το τελευταίο σημείο που είχε εντοπιστεί το αεροπλάνο και κατά μήκος της οδού που πιθανόν ακολούθησε".

Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Σελάλ δήλωσε πως η πτήση της Air Algerie μετέφερε 119 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένου επταμελούς πληρώματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από το νότιο Νίγηρα.

"Τα θύματα είναι Αλγερινοί και ξένοι", είπε ακόμη χωρίς να επεκταθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα