Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με  παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε η εκκρεμότητα  με τα περίπου 6,5 δισ. ευρώ ομολόγων σε αλλοδαπό δίκαιο, για τα οποία οι κάτοχοί τους αρνήθηκαν να υπαχθούν στο «κούρεμα».

Αποφάσεις, θα ληφθούν σε κάθε περίπτωση μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τρόικα, προκειμένου να υπάρξουν όλες οι νομικές διασφαλίσεις και να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον.

Πάντως, φαίνεται πως δεν θα πληρωθούν ομόλογα ύψους 450 εκατ. ευρώ, που λήγουν στις 15 Μαΐου
και δεν εντάχθηκαν στο PSI.

Το θέμα της αποζημίωσης των μικροομολογιούχων θα αντιμετωπιστεί μετά την ολοκλήρωση του PSI (κατά πάσα βεβαιότητα μετά τις εκλογές).

Στο μεταξύ, μεταξύ 15- 20 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα, για μια πρώτη επαφή  με το νέο οικονομικό επιτελείο. Οι επικεφαλής των δανειστών θα επανέλθουν στη συνέχεια, για τον πρώτο έλεγχο σχετικά με την υλοποίηση του Μνημονίου, αλλά και την οριστικοποίηση των νέων μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014.

Επίσης ο Πρωθυπουργός προέβη σε αξιολόγηση ανά Υπουργείο των δράσεων του νέου οικονομικού προγράμματος και βάσει στοιχείων η αποτελεσματικότητα των Υπουργών κυμαίνεται από 30-80%.   
Keywords
Τυχαία Θέματα