Συμφωνία Κύπρου - Ιράν για την αποφυγή διπλής φορολογίας

Συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας και φοροδιαφυγής υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Ιράν. Τη συμφωνία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και εκ μέρους του Ιράν ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Φορολογικής Διοίκησης της χώρας Αλί Ασγκάρι.

Με τη συμφωνία, η Κύπρος θα μπορεί να διεκδικεί το δικό της μερίδιο μέσα στις τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες που διανοίγονται μετά τη συμφωνία των 6 μεγάλων
δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα για το Ιράν.

«Έχουμε σήμερα υπογράψει μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία, μια συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διανοίξει νέες ευκαιρίες, νέους δρόμους συνεργασίας, νέες προοπτικές για επενδύσεις και εμπορικές οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ιράν», δήλωσε, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ότι η χρονική στιγμή που υπεγράφη αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αφού, όπως είπε, πριν από τρεις εβδομάδες έχει υπάρξει μια διεθνής συμφωνία για το Ιράν, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ομαλοποίηση των σχέσεων, άρση των κυρώσεων και δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

«Αυτή λοιπόν την κρίσιμη χρονική στιγμή η Κύπρος με την εξειδικευμένη οικονομία της, με το ρόλο της ως ένα αξιόπιστο κέντρο παροχής διεθνών υπηρεσιών, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας του Ιράν αλλά και πρόσβασης του Ιράν στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υφυπουργός κ. Ασκάρι εξέφρασε την ικανοποίησή του γι αυτή τη συμφωνία και την ελπίδα ότι αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Επίσης, δήλωσε ότι «το Ιράν έχει μια στρατηγική γεωγραφική θέση στη Μέση Ανατολή και μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ της Κύπρου και της Ανατολικής Ασίας». Ευχήθηκε επίσης αυτή η συμφωνία να φέρει ευημερία, ειρήνη και ασφάλεια στους δύο λαούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα