Στον εισαγγελέα αύριο ο Πετράκος και άλλοι τρεις

Έρευνες σε πέντε οικήματα, στο Βόλο, στην Αττική και στην Φθιώτιδα και σε πέντε οχήματα, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Βόλο ο καταζητούμενος για ένοπλες ληστείες και άλλα αδικήματα Γιώργος Πετρακάκος, 37 ετών, ο οποίος θεωρείται ως το τέταρτο μέλος της συμμορίας των ληστών του Διστόμου.

Μαζί με τον

Γιώργο Πετρακάκο συνελήφθη η σύντροφος του 35 ετών και δυο αδέλφια από την Αγία Παρασκευή Αττικής, 27 και 35 ετών.

Μέχρι στιγμής, στο διαμέρισμα στην οδό Περαιβού στο Βόλο, το οποίο είχε νοικιάσει εδώ και περίπου έναν χρόνο η σύντροφος του Πετρακάκου, βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ, ένα πιστόλι GLOCΚ, γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων για τα δύο όπλα, δύο πλαστές ταυτότητες και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης του Πετρακάκου, τρεις κάμερες, αλλά και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για έρευνα αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες, αλλά και αν προκύπτουν στοιχεία για άλλα άτομα με τα οποία τυχόν επικοινωνούσαν οι συλληφθέντες, καθώς και οι δραστηριότητές τους.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφος του, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί και παρακολουθούνταν, συνελήφθησαν την ώρα που έβγαιναν από την πολυκατοικία όπου ήταν το διαμέρισμα τους, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους 2 και 4 ετών.

Ο Πετρακάκος δεν ήταν οπλισμένος και δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 27χρονος σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στον Βόλο και ο 35χρονος αδελφός του, στο πατρικό τους σπίτι στην Αγία Παρασκευή, οι οποίοι μέχρι στιγμής κατηγορούνται μόνο για υπόθαλψη και δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τσακνάκης, σε βάρος του Πετρακάκου εκκρεμούν επτά διωκτικά έγγραφα των δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, όπλα και εκρηκτικά και άλλα αδικήματα. Ακόμα, εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά, από την ομάδα του Βασίλη Ποαλαιοκώστα, καθώς και στις ένοπλες ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην Eurobank Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012, τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, την Πόλα Ρούπα και άλλους συνεργούς τους.

Μάλιστα, ο Γιώργος Πετρακάκος έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη τον ερχόμενο Νοέμβριο, με την κατηγορία ότι ήταν χρηματοδότης τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη και Ρούπα.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή του στην ληστεία του Διστόμου, τον Αύγουστο του 2014, είχε βρεθεί το δακτυλικό του αποτύπωμα στο φουσκωτό σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, με όμηρο τον ταμία, τον οποίο πέταξαν στην θάλασσα και βγήκε κολυμπώντας στο Ξυλόκαστρο.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ίδια ληστεία συνελήφθησαν πριν από λίγο καιρό στην Αγχίαλο Βόλου οι συνεργοί του Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, ενώ αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ.

Στο Βόλο, εκτός από το διαμέρισμα που διέμενε ο Πετρακάκος με την σύντροφό του και τα παιδιά τους, το οποίο είχε νοικιάσει η γυναίκα, είχαν ακόμα μια αποθήκη και ένα λυόμενο στην Νέα Ιωνία, τα οποία επίσης είχαν νοικιαστεί από την 35χρονη.

Τα άλλα δύο οικήματα που ερευνώνται είναι μια αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας και το πατρικό σπίτι των δύο αδελφών στην Αγία Παρασκευή.

Την αγροικία στο Μώλο, είχε νοικιάσει πριν από ένα χρόνο περίπου ο 27χρονος και έμενε για κάποιο διάστημα ο Πετρακάκος με την οικογένεια του.

Τα οχήματα είναι, δύο Ι.Χ. τα οποία είχαν αγοραστεί στο όνομα της συντρόφου του Πετρακάκου και ένα νοικιασμένο φορτηγάκι, που βρέθηκαν στον Βόλο και τα άλλα δύο, ένα τζιπ και ένα Ι.Χ., βρέθηκαν στον Μώλο σκεπασμένα με κουκούλες.

Η 35χρονη σύντροφος του Πετρακάκου, είναι συγγενής καταδικασθέντος για την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα Πάρου το καλοκαίρι του 2012, όπου είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δραστών ο 53χρονος ταξιτζής Δημήτρης Μίχας.

Όπως είπε, ωστόσο, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., δεν προκύπτει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ Πετρακάκου και του συγγενή της συντρόφου του.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα