Στο πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία

Το πολιτικό μήνυμα ότι η Γαλλία ήταν και θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την επιτυχημένη υλοποίηση του νέου προγράμματος, μετέφερε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αρλέμ Ντεζίρ, στις συναντήσεις που είχε με τους Έλληνες υπουργούς, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε υπουργός της ευρωζώνης στην Ελλάδα,
μετά την υπογραφή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

«Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τους Έλληνες υπουργούς που συνάντησα -Νίκο Παππά, Γιώργο Σταθάκη, Σία Αναγνωστοπούλου, Βαγγέλη Αποστόλου - για τις θαραλλέες αποφάσεις και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να θέσει σε εφαρμογή τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στην σύναψη του ευρωπαϊκού προγράμματος, που δίνει προοπτική στην ελληνική οικονομία. Η Γαλλία θα είναι και πάλι στο πλευρό της Ελλάδας όπως ήταν ως τώρα», είπε ο κ. Ντεζίρ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Γαλλική Πρεσβεία, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη σύναψη της συμφωνίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τους Έλληνες υπουργούς, βρέθηκε η κρίση που αντιμετωπίζουν τρεις τομείς της γαλλικής κτηνοτροφίας - το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το γάλα - μετά την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στην Ελλάδα, και ειδικά οι εξαγωγές βοδινού κρέατος. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος, καθώς αντιπροσωπεύει το 10% των γαλλικών εξαγωγών στο είδος αυτό.

Οι δύο πλευρές μίλησαν επίσης για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, την αναδιάρθρωση και την αναμόρφωση του χρέους, καθώς και για την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία των Βρυξελλών για τη χρηματοδότηση επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος υφυπουργός, χαρακτήρισε "πολύ χρήσιμη" την επίσκεψη, προκειμένου «να επιβεβαιώσει την πλήρη διαθεσιμότητά μας να δουλέψουμε με την Ελλάδα για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία, το σχέδιο Γιούνκερ και ένα μέρος των ιδιωτικοποιήσεων, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη».

πηγή:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα