Στη Βουλή τα επώδυνα μέτρα

Μέχρι το τέλος του μήνα περνούν από τη Βουλή οι βίαιες αλλαγές στα εργασιακά, τις κοινωνικές παροχές και την υγεία. Συνολικά σε 79 υπουργικές αποφάσεις θα περιληφθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Αύριο πιθανώς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, με τις οποίες η συμμετοχή όλων
των ιδιωτών ομολογιούχων στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα γίνει υποχρεωτική.

Η αρχή γίνεται με το νομοσχέδιο για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και σε δεύτερη φάση ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Στη «διορία» μέχρι το τέλος του μήνα περιλαμβάνονται επίσης οι περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και των αμυντικών δαπανών.

Όσον αφορά το PSI, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν το πώς θα συμμετάσχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες, παραιτούμενες από τα κέρδη τους στα ελληνικά ομόλογα. Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντάλλαξαν τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους με νέα, ακριβώς ίδια, ώστε να μπορούν να εξαιρεθούν από τις ρήτρες συλλογικής δράσης. Στη συνέχεια, το σχέδιο προβλέπει, ότι τα κέρδη από αυτά τα ομόλογα θα διανεμηθούν στις κυβερνήσεις και αυτές με τη σειρά τους θα τα δώσουν στο νέο πακέτο για την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα