«Σινά ανά τους Αιώνες»

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Αιγυπτιακό Φεστιβάλ Τέχνης με τίτλο «Σινά ανά τους Αιώνες».

Το φεστιβάλ σκοπό έχει να επισημαίνει τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τον Αιγυπτιακό με τον Ελληνικό Πολιτισμό, με διάφορες εκδηλώσεις, με επίκεντρο την Χερσόνησο του Σινά.

Απόψε στις 19.00 διοργανώνεται, στην Αίθουσα του Μορφωτικού
Κέντρου (Πανεπιστημίου 6 - 3ος όροφος - Σύνταγμα), μουσικοποιητική βραδιά, με τραγούδια και απαγγελία ελληνικών και αραβικών ποιημάτων, με θέμα την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα δρ. Χισάμ Νταρουίς μίλησε στην Ελευθερία Πάντζιου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014, 19:00 Αθήνα: Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» (Έναντι Βασ. Σοφίας 85, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι). Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου με τίτλο: «Αιγυπτιώτες καλλιτέχνες ζωγραφίζουν για την Αίγυπτο εις μνήμη του Ελληνιστή Καθηγητή Ahmed Etman».

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 19:00 Αθήνα: Αίθουσα του Μορφωτικού Κέντρου (Πανεπιστημίου 6 -3ος όροφος - Σύνταγμα). Λήξη του 3ου Αιγυπτιακού Φεστιβάλ με:
«Στιγμιότυπα από την Αίγυπτο»

1. Έκθεση φωτογραφιών από την Αίγυπτο σε συνεργασία με το Ελληνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ) με τίτλο: Η Αίγυπτος του Δημήτρη Παπαδήμου.

2. Ομιλία της Κας Μαρίας Αδαμαντίδου (Αιγυπτιώτισσα δημοσιογράφος και συγγραφέας) με τίτλο: Αιγυπτιακό και Ελληνικό Σινεμά, τα κοινά σημεία στην «χρυσή» εποχή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα