«Μπάχαλο» για την ΠΝΠ

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μεταφέρει ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα. Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή

ζητά η ΝΔ σχετικά με το ζήτημα της δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων. «Το πρωί το Υπουργείο διαβεβαίωνε ότι δεν ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του» ανέφερε η ΝΔ.

«Ο ταμειακός πανικός της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα του πολιτικού της εγκλωβισμού σε ψέμματα και τυχοδιωκτισμούς», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στον Α984 ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά χρημάτων αυτή τη στιγμή. Αν, παρ' ελπίδα, χρειαστεί η χώρα, -όπως είπε- θα πρέπει να το δούμε στην βάση αυτή.

Αντίθετα δήμαρχοι και περιφερειάρχες έριξαν χθες τους τόνους ζητώντας ωστόσο από την κυβέρνηση διευκρινίσεις και ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και δηλώνοντας ότι μπροστά στην εθνική ανάγκη είναι πρόθυμοι να συνδράμουν το κεντρικό κράτος.

Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκφράζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, που κάνουν λόγο για τελειωτικό χτύπημα του ΕΚΠΑ. Έντονες αντιδράσεις και από τους Πρυτάνεις. Το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Σύνοδο.

Την ώρα που η κυβέρνηση μετακινεί τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και άλλων φορέων του Δημοσίου, το ΙΚΑ προχωρά και αυτό το μήνα σε εσωτερικό δανεισμό 260 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταβάλλει τις συντάξεις Μαϊου σε περίπου 1 εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα