Μήνυση του πρωθυπουργού κατά Π. Χαϊκάλη

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωση τους. Ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά τα όσα δήλωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Παύλος Χαϊκάλης ότι ο φερόμενος ως μεσάζων λειτουργούσε εξ ονόματος του κ. Σαμαρά. Την ίδια ώρα, οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστατίδης, με ανακοίνωσή τους, αφήνουν υπόνοιες κατά ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν

υπέρ του Σταύρου Δήμα, στην πρώτη ψηφοφορία, ενώ ο φερόμενος ως μεσάζων, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αστυνομικό σενάριο και προσθέτει «Όλα στοφως χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».


Στην δικαιοσύνη ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν οι κ. Λυκούδης, Ψαριανός και Αηδόνης.

Για ακραίες αθλιότητες κ.κ. Βουδούρη και Παραστατίδη, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει «ελπίζουμε να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει στην παρούσα φάση τους δύο αυτούς περιφερόμενους καιροσκόπους που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απέστειλε ως παράνομο προϊόν, χωρίς να το ανοίξει, στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο, το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού ενόψει της Προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο dvd είναι συρραφή εικόνων από την πρώτη συνάντηση του κ. Χαϊκάλη με τον φερόμενο ως μεσάζοντα και ηχητικών αποσπασμάτων απο τη 2η συνάντηση των δυο ανδρών.

Αύριο το πρωί εξάλλου η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας θα συνεδριάσει εκ νέου για να ασχοληθεί με τα θέματα που ανακύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η υπόθεση πυροδότησε νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. «Οι καταγγελίες είναι σοβαρές» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η δικαιοσύνη.

«Ασφαλώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο, το καταγγελλόμενο πρόσωπο. Για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη».

Δριμεία επίθεση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ. ΕΛ. Έλληνες εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατηγορώντας τους για προβοκάτσια, με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του. «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαστική παρέμβαση για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ζήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα μάλιστα, να ζητά και την τιμωρία "εκείνων που προσβάλλουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας".

Το ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑνΕλ Παύλου Χαϊκάλη.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.

Για «σύστημα συνολικής αναξιοπιστίας, βγαλμένο από την ίδια κούνια» κάνει λόγο η εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου

«Αστυνομικό σενάριο» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα δωροδοκίας του ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο φερόμενος ως μεσάζων, Γιώργος Αποστολόπουλος.
Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό.

Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος". Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα