Σερβία: Στις 23/2 η απόφαση του ΔΝΤ

Η σερβική κυβέρνηση εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις που έπρεπε, πριν από τη συνάντηση με το συμβούλιο διευθυντών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που αναμένεται να αποφασίσει για μια νέα συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα με τη Σερβία στις 23 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

"Περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα (απόφαση), το οποίο θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα για όλο τον κόσμο ότι, η Σερβία βρίσκεται στον σωστό δρόμο", υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς, στη διάρκεια
συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, ο κ. Βούτσιτς είπε ότι στις 11 Φεβρουαρίου η Σερβία δεν είχε έλλειμμα, όμως, αυτό θα "εμφανιστεί" στη διάρκεια του έτους, ωστόσο - όπως είπε - θα είναι μικρότερο από 191 δισ. δηνάρια, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2015.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, βάσει της οποίας δεν ακολουθείται μια συνεπής πολιτική για το δημόσιο χρέος, ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνήθως δέχεται την κριτική που προέρχεται απ' αυτό το ανεξάρτητο Ίδρυμα. Όμως, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αποδεχθεί τη συγκεκριμένη, διότι- όπως επισήμανε "ακολουθεί (η κυβέρνηση) αυτή την πολιτική, σε συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα