Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση

Στην προεκλογική μάχη τώρα, τρεις ημέρες πριν τις κάλπες, συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση. Ύστατη προσπάθεια των δύο μονομάχων να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πιάνουν διψήφιο ποσοστό. Αυτές οι εκλογές είναι αποφασιστικής σημασίας πέρα και πάνω από τις παρατάξεις , αλλά για το αν η Ελλάδα

θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη ή αν θα απομονωθεί από φίλους και συμμάχους, είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

«Σημασία δεν έχει ποιο κόμμα θα βγει τρίτο ή τέταρτο, αλλά ποιος θα βγει πρώτο, για να σχηματίσει κυβέρνηση» δήλωσε, επιχειρώντας να συσπειρώσει περισσότερο τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς. Είμαστε περισσότεροι, είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα και όχι αυτοί που θα έρθουν να εκδικηθούν την άλλη παράταξη, συνέχισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τετραπλασιάσει τον φόρο ακινήτων ενώ εκτίμησε πως οι υπολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση σε νέο μνημόνιο.

Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι όσο πιο ισχυρή είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο είναι ότι από «τη Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια». «Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο, είπε χαρακτηριστικά. Επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη» αλλά «μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη».

Νέος "πόλεμος" ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δήλωση υποψήφιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, για άρθρο της Ιωάννας Γαϊτάνη που τιτλοφορείται "λεφτά υπάρχουν". Η κα Γαϊτάνη κατηγορεί, τα μίντια του μνημονιακού στρατοπέδου, όπως αναφέρει, πως εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με προεκλογικά παροχές χωρίς αντίκρισμα θέλει να επαναφέρει το αλήστου μνήμης ''λεφτά υπάρχουν'' του Γιώργου Παπανδρέου". Ωστόσο όπως προσθέτει μέσα στην κρίση και στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι αύξησαν τα κέρδη τους και τα εισοδήματά τους καταλήγοντας πως συμπέρασμα είναι ότι "Λεφτά υπάρχουν", και μπορούμε να τα "βρούμε" μόνο με μια πολιτική μεγάλης ανακατανομής των εισοδημάτων και του πλούτου εις βάρος των κερδών και των υψηλών εισοδημάτων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ «άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με τους συναδέλφους της και βροντοφωνάζει το σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν”. Προφανώς, θα τα τυπώσουν στο φωτοτυπικό της … Κουμουνδούρου. Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων,δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο γήπεδο Σπόρτινγκ. Όπως είπε η κάλπη θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τυφλή μετωπική πόλωση αδιέξοδων πολιτικών.

Την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα εισέλθει στη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ παρουσίασε τις παραμέτρους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ναι σε ψήφο στους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ, ζήτησε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Φώτης Κουβέλης, στην προεκλογική συγκέντρωσή στο «Cine Κεραμεικός».

Η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το κοινωνικό κράτος, η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη είναι οι βάσεις, πάνω στις οποίες θα συζητήσει Το Ποτάμι για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη.

«Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου. Όπως είπε το Κίνημα δεν πρόκειται να γίνει «πατερίτσα ή παρακολούθημα κανενός» και πάντως, όπως τόνισε όχι ουραγός μιας δεξιάς κυβέρνησης.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 4 έως 4,9% έναντι της ΝΔ και από 4,5 έως 5,2 με την αναγωγή δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Pulse για το Action24 και της Alcο, για το «Ποντίκι» αντίστοιχα. Και οι δύο δείχνουν τρίτο κόμμα το Ποτάμι και ότι η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να μην πιάνουν το 3%.

Ξένος Τύπος

Συνεχίστηκαν εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις και δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την Ελλάδα εν όψει των εκλογών. Την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει την αστάθεια, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόφσκις και επεσήμανε πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ατυχή τη συζήτηση περί Grexit.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσσιμο Ντ΄Αλέμασε συνέντευξη στην Ιταλική τηλεόραση, δήλωσε: «Ελπίζω ο ελληνικός λαός να αντιδράσει κατά των άδικων πολιτικών που του έχουν επιβληθεί.

«Πάνω από 80% κούρεμα προτείνει γερμανός οικονομολόγος για την Ελλάδα», σύμφωνα με τη FOCUS. «… ο καθηγητής της οικονομίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης Rudolf Hickel τάσσεται υπέρ μιας άλλης λύσης: του κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 80%». «Σε αντίθεση με την γερμανική κυβέρνηση ο Χίκελ προβλέπει κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Σε κίνδυνο θα βρίσκονται η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία».

Αναταραχή στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας από προεκλογικές τοποθετήσεις, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των New York Times. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ανερχόμενος αριστερός συνασπισμός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις απεχθάνεται τις διακοπές all inclusive, και έχει υποσχεθεί να περιορίσει αυτού του είδους τις διακοπές, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό στην τουριστική βιομηχανία που είναι το μόνο λαμπρό σημείο στην αναιμική ελληνική οικονομία», σημειώνει το δημοσίευμα.

Keywords
new york times, τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, φώτης κουβέλης, γιώργος παπανδρέου, new york, δημοσκοπηση, εκλογες, ελλαδα, σαμαρας, θεσσαλονικη, συριζα, μνημονιο, πατρα, τσιπρας, τροικα, μισαλλοδοξία, παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, βουλη, καμμενος, cine, βασεις, συμμετοχή, σημαίνει, pulse, κουρεμα, focus, york, times, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, καθαρα δευτερα, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, δημαρ, βασεις 2012, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, νεος παπας, τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλέξης τσίπρας, φώτης κουβέλης, κουβελης, νεο μνημονιο, τι σημαινει, ισπανια, προγραμμα, τηλεοραση, times, αρθρο, αφορμη, γεγονος, γινει, γηπεδο, γιώργος παπανδρέου, δευτερα, δηλωση, δηλωσεις, ευρω, ειπε, ευρωπη, θεοδωρακης, ομιλια, κυβερνηση, κομμα, μισαλλοδοξία, πορτογαλια, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, συνθηματα, τυπος, τιτλος, focus, κλειστο, κυριακη, new york times, new york, pulse, σημαίνει, york
Τυχαία Θέματα