Σε βάθος 12ετίας ο έλεγχος ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή

Έλεγχοσε βάθος 12ετίας (από το 2001) ξεκινά τοΣΔΟΕ, σχετικά με τις δαπάνες και τα έσοδατης Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, θα ελεγχθούν το βιβλίο εσόδων-εξόδων,οι τραπεζικοί λογαριασμοί και θαερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης,ώστε να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοίπόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομεςοικονομικές ενισχύσεις. Οέλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσειέως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξηβρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες τουΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτέςτης

Χρυσής Αυγής.

Νωρίτεραπάντως, ο εισαγγελέας των φυλακώνΚορυδαλλού απέρριψε - σύμφωνα μεπληροφορίες-, αίτημα των προφυλακισθέντωνΜιχαλολιάκου, Παπά και Λαγού να πάρουνάδεια για να παραστούν στην αυριανήσυζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επίτων άρσεων ασυλίας των Βουλευτών τηςΧρυσής Αυγής

Εντω μεταξύ, στις φυλακές Μαλανδρίνουαναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ο ΓιωργοςΡουπακιάς , ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέοςκαι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωναμε τα στοιχεία της δικογραφίας πουδιαθέτουν οι ανακριτές ο ΓιώργοςΡουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντικήθέση στη δομή της οργάνωσης, αν και οίδιος μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότιείχε χαλαρές σχέσεις μαζί της.

Υποστήριξεακόμη ότι τα τηλεφωνήματα που έγινανπριν από τη δολοφονία γίνονταν για νασυγκροτηθεί ένας πυρήνας που θα πήγαινενα απεμπλέξει κάποιον χρυσαυγίτη πουείχε εμπλακεί σε καβγά με αναρχικούς,ενώ διέψευσε ότι ήταν και άλλα άτομαστο αυτοκίνητο του.

Στηνπρώτη του απολογία είχε πει ότι βρίσκοντανσε άλλη καφετέρια, ενώ στην παρούσαυποστήριξε ότι ήταν σπίτι του και έβλεπετηλεόραση και στις 11 μιση δέχθηκετηλεφώνημα από Χρυσαυγίτη, που του είπενα πάει στην καφετέρια Κοράλι.

Στηνπρώτη απολογία υποστήριξε ότι πήγεπεζός στη Τζαλδάρη, ενώ στην τελευταίαότι πήγε με αυτοκίνητο και πάρκαρε στοαντίθετο ρεύμα.

Στηνπρώτη απολογία του είπε ότι ήταν ο Φύσσαςήταν ο πρώτος που έπεσε πάνω του, εδώλέει ότι τον είχαν βγάλει έξω από τοαυτοκίνητο κάποιοι βίαια και ενστικτωδώςπροσπάθησε να πιάσει τον σουγιά για ναπροστατευθεί χτυπώντας στα τυφλά αυτόνπου τον χτυπούσε

Επίσηςυποστήριξε ότι ήταν από τα 13 στρατολογημένοςστο ΚΚΕ και παρέμεινε μέχρι τα 17 του.

Keywords
Τυχαία Θέματα