Σε θέση μάχης τα κομματικά επιτελεία

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεδιπλώνουν την προεκλογική τους τακτική με περιοδείες και ομιλίες. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται, από τη μία μετά το μεσημέρι, η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των εκλογών, υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στη ΝΔ και απέρριψε το ενδεχόμενο
συνεργασίας με «τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος», ενώ δήλωσε ανοιχτός σε όσα debate θέλει και όποτε θέλει ο κ. Μεϊμαράκης».

Ο κ Τσίπρας ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία αύριο από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Δεν είμαστε δισυπόστατοι. Έχουμε αποφασίσει να είμαστε οι εγγυητές εξόδου της χώρας από την κρίση και επανόδου της σταθερότητας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

"Το μνημόνιο από τη στιγμή που υπογράφηκε θα πρέπει να εφαρμοστεί. Θα ήταν ασυνεπές να απαρνηθεί κανείς τον εαυτό του", δήλωσε στον Αθήνα 984 ο τέως υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μήνυμα πως σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Κορινθία. Σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στις 19:30 το απόγευμα θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας.

Τα χαρτιά της σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει στις επερχόμενες εκλογές αναμένεται να ανοίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 4 το απόγευμα.

"Άλλη λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα" επανέλαβε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στα "parapolitika FM".

"Ζητάμε ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο Σερρών» ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Στις 8.00 το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, ο κος Θεοδωράκης θα απαντήσει σε ένα ιδιότυπο debate με πολίτες.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα από τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, χθες από την Κοκκινιά. Απόψε παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Επίθεση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη ΝΔ. Μετά «την στρατηγική της πολιτικής πόλωσης και της οξύτητας» παίζει το «χαρτί της δήθεν θεσμικότητας», χαρτί που όμως, «έχει ήδη κάψει», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας.

Την εκλογική τους συνεργασία επισημοποίησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υπό τον τίτλο "Δημοκρατική Συμπαράταξη". Στην Κοζάνη περιοδεύει σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια από τον διεθνή τύπο στον απόηχο των τελευταίων δημοσκοπήσεων. "Ξαφνικά ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του", σχολιάζει η γερμανική «Die welt» - "δεν φαίνεται να λειτουργεί το σχέδιο Τσίπρα για αυτοδυναμία", σημειώνει η Bild.
Keywords
Τυχαία Θέματα