ΟΟΣΑ: Συνάντηση Χαρδούβελη-Σόιμπλε

Η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ενόψει της επιστροφής της τρόικας καθώς και η προληπτική γραμμή στήριξης στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 6.30 το απόγευμα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Βερολίνο. Νέο ραντεβού ΣαμαράΒενιζέλου

αύριο, για τις «κόκκινες» γραμμές εν όψει της επιστροφής της τρόικας, με την ημερομηνία πάντως να μην έχει καθοριστεί αναμένοντας από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις κι ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να κλείσουν γρήγορα τα μέτωπα.

Στο τραπέζι ενδέχεται να βρεθεί και το σενάριο μίνι ανασχηματισμού, με αφορμή τη μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Άμυνας στην Κομισιόν.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει την Πέμπτη στις 11:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μόλις ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, περίπου στις 12:30, οι δύο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Η συνάντηση θα παραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Νομίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι κουτόφραγκοι που μπορούμε να ξεγελάσουμε, όμως έχουν απόλυτη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και των δημοσιονομικών μας», τόνισε στον Α984 ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που βρέθηκε σε ελληνογερμανικό φόρουμ στο Βερολίνο. Πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα