Ρωσίδα του Καυκάσου η βομβίστρια στην Κωνσταντινούπολη

Η βομβίστρια-καμικάζι που επιτέθηκε στο κέντρο της Τουριστικής Αστυνομίας στο Σουλταναχμέτ, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η ρωσικής υπηκοότητας Ντιάνα Ραμάζοβα, υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές με βάσει στοιχεία από την έρευνα τη αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Ραμάζοβα, που κατάγεται από το Νταγκεστάν, φέρεται να ανήκε στη μουσουλμανική κοινότητα του Καυκάσου και φέρεται να εισήλθε στην Τουρκία με τουριστική βίζα τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που έγινε στο κινητό της τηλέφωνο που βρέθηκε, μετά την έκρηξη, ανέφεραν οι τουρκικές αρχές. Διαπιστώθηκε ότι είχε επισκεφτεί την περιοχή Σουλταναχμέτ και παλιότερα και τράβηξε φωτογραφίες.

Από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη σορό της Ραμάζοβα, προέκυψε ότι ήταν έγκυος δύο μηνών.

Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν πιθανές διασυνδέσεις της με τις τρομοκρατικές ομάδες Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η εκτός νόμου οργάνωση της αριστεράς DHKP-C.

Στις έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν πράκτορες της ΜΙΤ, εξετάζεται αν η Ramazowa ήρθε στην Τουρκία για την επίθεση αυτή ειδικά και αν ναι γιατί περίμενε επί 7 μήνες, ή αν στρατολογήθηκε η ανέλαβε την αποστολή όσο βρισκόταν στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα