rethinkathens.org

Τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, ξεκινάει επίσημα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου», ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Αθήνας, που συναποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Μεταφορών-Υποδομών & Δικτύων και η Αττικό Μετρό

ΑΕ.

Αντικείμενο του διαγωνισμού και της μελέτης αποτελεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του δημόσιου χώρου σε μια ευρεία ζώνη, που θα έχει ως άξονα την οδό Πανεπιστημίου και θα αποτελέσει έναν δακτύλιο κυκλοφορίας στο κέντρο με δημόσια συγκοινωνία και προτεραιότητα στον πεζό.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τον διαγωνισμό, καθώς και την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για το έργο, το οποίο αναγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στις 21 Μαρτίου και παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο από αυτά θα κατατεθούν ιδέες και θα επιλεγεί μικρός αριθμός μελετητών που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στο επόμενο στάδιο, από το οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος μελετητής του έργου. Η εγγραφή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί μέσω του site του διαγωνισμού.

Πέρα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, η ιστοσελίδα www.rethinkathens.orgθα προσφέρει την ευκαιρία και στο ευρύ κοινό, στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης της Αθήνας, να συζητούν και να εκφράζουν την άποψή τους για το συγκεκριμένο έργο μέσω των κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter). Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του για την καλύτερη πρόταση ψηφίζοντας ανάμεσα σε αυτές που θα προκύψουν κατά τον διαγωνισμό.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα