Ραντεβού για το ACTA

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο για το ACTA, οργανώθηκαν και στην Ελλάδα διαδηλώσεις το Σάββατο στις 17:00.

Στην Αθήνα το ραντέβού δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη

στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου.

Το ΑΨΤΑ είναι η εμπορική συμφωνία που υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- και αφορά την αντιγραφή και την πειρατεία, με σκοπό όχι μόνο να εμποδίσει την κυκλοφορία αντιγραφών πολυτελών αγαθών και φαρμάκων αλλά να προσπαθήσει να «ορίσει το Internet«.

Οι κινητοποιήσεις αλλά και οι επιθέσεις των Anonymous «ανάγκασαν» την κυβέρνηση της Τσεχίας να δηλώσει πως θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη συμφωνία, κάτι που αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις επίσημες αντιδράσεις. Η προσπάθεια είναι, αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, να αναγκαστούν και οι άλλες κυβερνήσεις να επανεξετάσουν την συμμετοχή τους σε αυτή την συμφωνία, που υπέγραψαν με τόση μυστικότητα.

Όλη η Ευρώπη έχει δώσει ραντεβού το Σάββατο στις πλατείες μεγάλων πόλεων. Από τον χάρτη του Accessnow.org θα μπορέσετε να δείτε τα εκατοντάδες events που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη την ίδια μέρα.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το website του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Αν δεν έχετε υπογράψει ακόμα την πανευρωπαϊκή έκκληση να ακυρωθεί η συμφωνία ACTA, μέσω του Avaaz.org, το οποίο έχουν ήδη χρησιμοποιήσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια για να δηλώσουν την αντίθεσή τους, πατήστε εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας δίνουμε ραντεβού το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος. Είτε με μάσκα, είτε χωρίς μάσκα, μπορούμε με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε την ελεύθερη διάδοση της γνώμης και του λόγου μας στο Διαδίκτυο.

Πηγή: Digitallife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα