Προβληματισμός Τσίπρα

Περί τις δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την «θεσμική δυσαρμονία» που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή,
επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Κωνσταντοπούλου: Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε με ευθύτητα.

Για ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλονται από πλευράς κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας, έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση, πρωθυπουργού και προέδρου της Βουλής, στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές,όπου δοκιμάζονται οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις, έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια ακόμα και αν έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις να μιλούν με ευθύτητα, να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα