Πρόστιμο 1.5 εκατ. σε «πειρατή» του BitTorrent

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε περίπτωση «πειρατείας» μέσω BitTorrent αντιμετωπίζει ένας χρήστης από το Hampton της Virginia στις ΗΠΑ. Ο Kywan Fisher καλείται να πληρώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία adult περιεχομένου, καθώς «μοιράστηκε» 10 από τις ταινίες της μέσω BitTorrent.

Το

δικαστήριο, του επέβαλλε πρόστιμο 150.000 δολάρια ανά ταινία, το μέγιστο δυνατό σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας στις ΗΠΑ.

Η περίπτωση του Fisher είναι, βέβαια, λίγο ιδιαίτερη, καθώς τα adult movies που μοιράστηκε μέσω BitTorrent τα είχε κατεβάσει ο ίδιος από το portal της εταιρείας Flava Works, στο οποίο διέθετε λογαριασμό.

Δεδομένου ότι η εταιρεία τοποθετεί έναν ξεχωριστό κρυπτογραφημένο κωδικό που αντιστοιχεί σε κάθε συνδρομητή της σε κάθε video που αυτός κατεβάζει από τους servers της, ήταν εύκολο για τον Fisher να εντοπιστεί για την «παράνομη» πράξη του. Η Flava είχε, μάλιστα, στη διάθεσή της και όλα τα προσωπικά του στοιχεία, μέσω του λογαριασμού που διατηρούσε στο portal της.

Επιπλέον, στη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Fisher όταν είχε γίνει συνδρομητής στην εν λόγω πύλη video αναφερόταν ρητά ότι η αντιγραφή των ταινιών και η διάθεσή τους απαγορεύεται, επιτρέποντας στην Flava να διεκδικήσει χρήματα από αυτόν για την εκ προθέσεως παραβίαση των πνευματικών της δικαιωμάτων.

Ο Fisher δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάτι που πιστεύεται ότι βοήθησε στο να του επιβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ποινή, που, αν υπολογίσει κανείς τις λήψεις που είχαν γίνει σε κάθε video, υπολογίζεται σε 435 δολάρια ανά download!

Πηγή: digitallife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα