Πορνό «τέλος» στο Google Glass

Ταχεία ήταν η αντίδραση της Google όσον αφορά τις πολιτικές χρήσης του Google Glass (Glass Platform Developer Policies), καθώς η εταιρεία, μετάτην εμφάνιση πορνογραφικής εφαρμογής για το φιλόδοξο project της, χωρίςπολλές τυμπανοκρουσίες, προέβη σε απαγόρευση εφαρμογών αναλόγου υλικού.

Στην πρώτη παράγραφο των πολιτικών υλικού πλέον αναφέρεται: «δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο Glassware που περιέχει γυμνό, παραστατικές πράξεις σεξ, ή σεξουαλικό υλικό. Η Google έχει πολιτική μηδενικής ανοχήςαπέναντι στην παιδική πορνογραφία. Εάν ενημερωθούμε για υλικό με παιδική πορνογραφία, θα το αναφέρουμε στις αρμόδιες αρχές και θα διαγράψουμε τα Google Accounts αυτών που εμπλέκονται στην κυκλοφορία του».

Η εφαρμογή που προκάλεσε αυτή την αντίδραση ήταν το αποκαλούμενο «Tits & Glass», που επέτρεπε στους χρήστες του Glass να παρακολουθήσουν φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Η εταιρεία που ανέπτυξετην εφαρμογή, MiKandi, έκανε λόγο για εξαιρετικά θετική αντίδραση από πλευράς του κοινού, με 10.000 unique επισκέπτες στην ιστοσελίδα της μέσασε μία ημέρα.

Όπως είχε ανακοινώσει σχετικά, ενδιαφερόταν για να πάει «ένα βήμα παραπέρα» και να χρησιμοποιήσει το Google Glass για «αμφίδρομη αλληλεπίδραση μεταξύ ενηλίκων». Ωστόσο, η αντίδραση της Google καθιστά κάτι τέτοιο μάλλον αμφίβολο, καθώς η MiKandi ανακοίνωσε πως θα συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες και θα κυκλοφορήσει μία εφαρμογή χωρίςσεξουαλικό περιεχόμενο.

Η αμφιλεγόμενη εφαρμογή ήταν η πρώτη με περιεχόμενο για ενήλικες για το Google Glass, και επέτρεπε σε χρήστες να παρακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί μέσω της συσκευής. Μιλώντας στο Mashable, η Τζένιφερ ΜακΓιουέν, συνιδρύτρια της MiKandi, είπε πως «μπορείτε να ξεχάσετε την τεχνολογία που έχετε φορεμένη στο κεφάλι σας και να ζήσετε τη στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι μία αυθεντική ματιά στις εμπειρίες του χρήστη».

Πέρα από το «point of view» υλικό, η εταιρεία είχε δηλώσει πως ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών, στοχεύοντας σε περιπτώσεις όπως αυτές ζευγαριών που βρίσκονται σε απόσταση, μοντέλων webcam και φαν τους ή και απλά αγνώστων.

Keywords
Τυχαία Θέματα