Πολιτική θύελλα για το plan Β

Την τοποθέτηση της κυβέρνησης στο ζήτημα που προέκυψε με την αποκάλυψη του plan B που σχεδίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο του πρώην υπ. Οικονομικών προέβλεπε παράλληλο τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραχμή, με χακάρισμα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και υποκλοπή των ΑΦΜ.

Μετά από οργισμένα tweets και διαψεύσεις, ο πρώην υπ. Οικονομικών

παραδέχθηκε ότι ετοίμαζε το συγκεκριμένο plan Β, καθώς αργά το βράδυ δήλωσε στη Βρετανική εφημερίδα «Telegraph» ότι οι αναφορές «είναι ακριβείς», αλλά ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τις θέσεις του, κάνοντάς τον να φανεί σαν να σχεδίαζε εξ αρχής την επαναφορά στη δραχμή. Μόλις λίγες ώρες πριν, ο ίδιος με tweet στα αγγλικά έγραφε «Ώστε, προσπάθησα να υποκλέψω τα ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία εκείνων που με δυσφημούν».

Όλα τα κόμματα ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει θέση και να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Πριν από λίγο, με δηλώσεις του στο Mega ο γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, δήλωσε ότι "αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο του κου Βαρουφάκη, τότε μιλάμε για παρακράτος".

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, επανέλαβε ότι το φημολογούμενο σχέδιο Βαρουφάκη εμφανίζει ζητήματα νομιμότητας και πως "αν το plan B ήταν κυρίαρχο στην κυβέρνηση αυτός θα είχε παραιτηθεί.

Σε όσα αντιφατικά λέει και κάνει ο Βαρουφάκης ταιριάζει το ουδέν σχόλιο, έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης ζήτησε το θέμα να συζητηθεί σε επιτροπή της Βουλής και επιτέλους η κυβέρνηση να βγει να διαψεύσει τα όσα αποκαλύπτονται.

Εξηγήσεις για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη ζητούν ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, θέτοντας θέμα διερεύνησης από τη δικαιοσύνη.

«Βασικό προαπαιτούμενο για κάθε σχέδιο ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, είτε αυτό είναι το σχέδιο Α της κυβέρνησης είτε αυτό είναι το λεγόμενο σχέδιο Β των πρώην υπουργών της, είναι η χρεοκοπία του λαού, η οποία μπορεί να αποτραπεί μόνο αν ο ίδιος ο λαός αντιτάξει το δικό του σχέδιο ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, για τις πολιτικές εξελίξεις.

Και εν μέσω αυτών, ο Γιάνης Βαρουφάκης πραγματοποιούσε άλλη μια καλοκαιρινή απόδραση στην Αίγινα. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε το πρωί μέσα στο πλοίο Ποσειδών, στο δρομολόγιο επιστροφής στον Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα