Πολιτική αντιπαράθεση για τη «μικρή ΔΕΗ»

Υψηλάβολτ πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύΚυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μικρή ΔΕΗ,με αφορμή και την πρωτοβουλία του ΑλέξηΤσίπρα, για δημοψήφισμα, με φόντο καιτην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτόπου στην πραγματικότητα επιδιώκει οκύριος Τσίπρας είναι,

με πρόσχημα τησυγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτώνγια τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα καιβουλευτές σε ένα μέτωπο, που στόχο έχεινα προκαλέσει πολιτική ανωμαλία»,ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας ΔημήτρηςΣταμάτης.

ΘετικοίΠάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης, μετους οποίους επικοινώνησε ο ΑλέξηςΤσίπρας. Την αντίθεση του ΚΚΕ με τοπεριεχόμενο του δημοψηφίσματος, εξέφρασεο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τηνίδια ώρα, έχουν ξεκινήσει οι πρώτεςπρογραμματισμένες διακοπές ρεύματος,και ήδη ο διαχειριστής του συστήματοςμεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κήρυξεπορτοκαλί συναγερμό, θέτοντας το σύστημασε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αύριοτο μεσημέρι θα συζητηθεί στο ΠρωτοδικείοΑθηνών, η αγωγή που κατέθεσε σε βάροςτης ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένουη απεργία να κριθεί παράνομη καικαταχρηστική, ενώ η Κυβέρνηση κρατάπάντα στο τραπέζι το θέμα της επιστράτευσης.

Ησυζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά εκ νέουσε λίγη ώρα στη Βουλή, ενώ θα ψηφιστείαπό το Πρώτο Θερινό Τμήμα την επόμενηΤετάρτη. Στις 7 το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ έχειπρογραμματίσει συγκέντρωση έξω από ταγραφεία της ΔΕΗ στη οδό Χαλκοκονδύληκαι πορεία στη Βουλή.

Γιατην ενημέρωση των καταναλωτών, όσοναφορά τις διακοπές, θα λειτουργεί όλοτο 24ωρο ειδική τηλεφωνική γραμμή τουΔιαχειριστή Δικτύου, στο 210-6241860.

Keywords
Τυχαία Θέματα