«Παράσιτα» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Γυναίκες και εξάρτηση. Γυναίκες και βία. Γυναίκες και ναρκωτικά. Η παράσταση "Παράσιτα"της Βίβιεν Φράντσμαν ανεβαίνει από σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

"Ο κοινωνικός χαρακτήρας που έχει το έργο με κάνει να θέλω πάρα πολύ να παιχτεί και φέτος" δηλώνει ο σκηνοθέτης. Ένα έργο που θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις εξάρτησης και συνεξάρτησης, για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη βια.

H Πινκ και η Ρόλλυ

είναι αδελφές, που μοιράζονται το ίδιο τραυματικό παρελθόν και το ίδιο ζοφερό παρόν: κακοποίηση, φτώχεια, φυλακή, ναρκωτικά. Η μία θέλει να ξεφύγει. Η άλλη δεν την αφήνει, την χρειάζεται κοντά της. Αλλά πώς μπορείς να σταθείς στα πόδια σου κουβαλώντας το ασήκωτο βάρος της ύπαρξης ενός δικού σου ανθρώπου;

Το έργο είναι γυναικείο αλλά και το ανδρικό κοινό βλέπει κάτι από τον εαυτό του. "Είναι γυναικείο το θέμα. Αλλά δεν σημαίνει ότι τους άνδρες δεν μας αφορούν οι γυναίκες. Ζούμε με γυναίκες. Είναι κομμάτι της ζωής μας, του εαυτού μας. Είναι η μητέρα μας, οι αδερφές μας, οι γυναίκες της ζωής μας. Είναι το μισό της ζωής μας. Εξίσου αφορά τους άνδρες όσο αφορά και τις γυναίκες." τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Με αφορμή το έργο και τα θέματα που εγείρει, πραγματοποιούνται συζητήσεις με το κοινό σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Διάβαση,κάθε Δευτέρα μετά το τέλος της παράστασης.

Πέρα από τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και τις ηθοποιούς της παράστασης Κόρα Καρβούνη και Ιωάννα Κολλιοπούλου, στις συζητήσεις συμμετείχε και η ψυχοθεραπεύτρια Μάρθα Φωστέρη, ειδική βοηθός διευθυντή ΚΕΘΕΑ.

"Έχει πολύ ενδιαφέρον όταν παίρνουν τον λόγο -και αυτό γίνεται κάθε φορά -πρώην χρήστες. Θεωρώ μάλιστα ότι είναι και από τους καλύτερους συζητητές, και αξίζει τον κόπο οι φίλοι που θα έρθουν να δουν την παράσταση να μείνουν και μετά στην συζήτηση" προτείνει ο σκηνοθέτης.

Στοιχεία της παράστασης
Διάρκεια : 90 '
Σκηνοθ.:Β. Θεοδωρόπουλος
Ερμηνεύουν: Κ. Καρβούνη, Ιωάν. Κολλιοπούλου.
Μουσ.: Στ. Γασπαράτος.

Που παίζεται
Θέατρο του Νέου Κόσμου(Κεντρική Σκηνή)
Αντισθένους 7 & Θαρύπου,Νέος Κόσμος
Τηλ :2109212900
Παραστάσεις :Mέχρι : 18/4/2016
Πληροφορίες :Βραδ.: Δευτ., Τρ. 9.15 μ.μ.
Τιμη :€ 13, 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα