Ο Τύπος της Τρίτης

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκάνδαλο με τον σύζυγο της Φώφης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε χρόνια αργομισθία στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντινάν" έχει στο ενεργητικό του ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά οδοντίατρος Ανδρέας Τσούνης. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η "δημοκρατία", είχε μηνιαίες απολαβές ύψους 2.500 ευρώ, χωρίς να εργάζεται τις ώρες που όριζε η σύμβασή του, από τον Ιανουάριο του 2009 έως και τον Μάρτιο

του 2014".

ΕΘΝΟΣ: "Συνωστισμός για μια θέση στις λίστες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το παζλ της κατάρτισης των ψηφοδελτίων καλούνται να λύσουν οι ηγεσίες των κομμάτων μέσα στα επόμενα 24ωρα. Δύσβατο το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών, όπου εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί διεκδικούν εκλόγιμη σειρά στις λίστες, ενώ στο Επικρατεία αναμένεται ριζική αλλαγή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αγριος εμφύλιος με βαριές καταγγελίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με μετωπική επίθεση στον "παρατηθέντα" πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταγγελίες κατά του Μαξίμου, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Γιάννη Δραγασάκη και υπουργών, η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου υπό την παρουσία υποστηρικτών της που άνοιξαν μέχρι και πανό με το σύνθημα "ΟΧΙ στα μνημόνια, ΝΑΙ στη Ζωή..." ανακοίνωσε τη σύμπραξή της ως ανεξάρτητη στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα".

ΕΣΤΙΑ: "Θερινή κατάρρευσις της αγοράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πιο ευκρινές γίνεται ημέρα με την ημέρα το κόστος των κλειστών τραπεζών και των capital controls στην ελληνική οικονομία, ενώ καθαρά αναδεικνύονται και οι οικονομικές επιπτώσεις από την απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος".

Η ΑΥΓΗ: "Σε απευθείας σύνδεση με τη διαπλοκή Ν.Δ., Ποτάμι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άξιοι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, που διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών "αποζημίωση" 6 εκατομμυρίων ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσαν προεκλογικής περιόδου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νάιλον ντέφια, ψόφια κέφια!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην πρωτιά της Ν.Δ. ευελπιστεί ο Β. Μεϊμαράκης, επαγγελλόμενος από την Πάτρα ότι το κόμμα του "θα φέρει κέφι και δημιουργικότητα στον λαό", σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που "έφερε μελαγχολία". Οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κατά του Αλ. Τσίπρα και οι αναφορές στον Κ. Καραμανλή, σε κάθε του εμφάνιση, αποτυπώνουν την αγωνία του προέδρου της Ν.Δ. να επιτύχει μεγαλύτερη συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι πρόσφυγες διχάζουν την Ε.Ε.".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενώ αυξάνονται ραγδαία οι μεταναστευτικές ροές στη Δυτική Ευρώπη, δοκιμάζοντας τις αντοχές των υπηρεσιών και των τοπικών κοινωνιών, διαφορετική στάση απέναντι στην κρίση φαίνεται να λαμβάνουν τα κράτη-μέλη. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία είναι ικανή να ενσωματώσει τους Σύρους πρόσφυγες, προειδοποιώντας την ίδια στιγμή τους Ευρωπαίους εταίρους ότι αν δεν συμφωνήσουν στη δίκαιη διανομή των προσφύγων, τίθεται εν αμφιβόλω η Ζώνη Σένγκεν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με ψήφο στο ΚΚΕ να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν στο λαό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός μας έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Επιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Τώρα, πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψευτοπόλωση αντί προγραμμάτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "είκοσι ημέρες πριν από τις εκλογές, τα κόμματα εξουσίας τηρούν με ευλάβεια την παράδοση: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί - έτσι και σε μία κατεστραμμμένη χώρα δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για το αύριο. Οι κοκορομαχίες έχουν και πάλι την τιμητική τους - καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί επιχειρούν να επιβάλουν μια πόλωση άλλων εποχών".

Kontranews: "Ο Λαφαζάνης δουλεύει φουλ για τη Δεξιά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μάσκες των αποστατών έπεσαν και το πραγματικό τους προσωπείο αποκαλύφθηκε. Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έγινε όργανο της Δεξιάς, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να επιστρατεύσουν και το επίσημο σάιτ ΙΣΚΡΑ, για τις ανάγκες της προπαγάνδας υπέρ της Ν.Δ. και την υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κάηκαν» 12 δισ. στο ΧΑΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματική ήταν η εικόνα του Αυγούστου για το ελληνικό Χρηματιστήριο με τις τραπεζικές μετοχές να... εξαϋλώνονται. Ξεκίνησε με αναταρράξεις και ολοκληρώθηκε με μεγάλες απώλειες σε ό,τι αφορά τις τιμές των μετοχών και τις κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ζωή κωνσταντοπούλου, capital controls, νεα δημοκρατια, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, παζλ, συριζα, υπουργοι, τσιπρας, βουλη, εκλογες, εστια, τραπεζες, capital, δημοψηφισμα 2015, αυγη, νέα, εφημεριδα, πατρα, εμφάνιση, καθημερινη, μερκελ, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, λαφαζάνης, χαα, απε-μπε, χρηματιστηριο, ολγα λαφαζανη, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ζωή κωνσταντοπούλου, κομματα, αυγη, γερμανια, δημοκρατια, καθημερινη, οικονομια, πρωτοσελιδα, capital, αγωνια, απε, απε-μπε, γινεται, δυτικη, ευλαβεια, εγινε, εγγραφα, ευρω, εμφυλιος, εμφάνιση, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ζωνη, ιδια, εικονα, κομμα, λαφαζάνης, μαξιμου, μπε, ονομα, παζλ, ροες, συζητηση, συζυγο, σειρα, σπιτι, τεως, τιτλος, ωρες, χωρα, λαφαζανη, νοσοκομειο, οδοντιατρος, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα