Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η πώληση του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας, τα προβλήματα με τα αυθαίρετα και τα προβλήματα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τετάρτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δημόσιο. Το χρονοδιάγραμμα της σφαγής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στον αέρα βρίσκονται 53.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που κινδυνεύουν

είτε να απολυθούν άμεσα είτε να απομακρυνθούν αρχικά από τη θέση τους... για να απολυθούν αργότερα! Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προς την τρόικα".

ΕΘΝΟΣ: "Η εφορία ξεσκονίζει τα δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτεταμένους ελέγχους στα δάνεια για αγορές μεγάλης αξίας ετοιμάζει η Εφορία. Τα στοιχεία θα αντιπαραβληθούν με το περιεχόμενο των δηλώσεων εισοδήματος. Ο σκοπός είναι να εντοπιστούν αποκρύψεις εισοδήματος και αλλοιώσεις «πόθεν έσχες»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι σιωνιστές χτυπούν Συρία και πάνε για... Αρμαγεδδώνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα αποτελέσουν το έναυσμα για παγκόσμια πολεμική σύρραξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλεμος νεύρων με θύματα 100.000 μαθητές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα το κρίσιμο ραντεβού με τον υπ. Παιδείας, αύριο η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπου όλες οι παρατάξεις πλην του ΠΑΜΕ έχουν ταχθεί υπέρ των κινητοποιήσεων. Αιτία πολέμου η αύξηση ωραρίου κατά 2 ώρες, η αξιολόγηση, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και το «μαχαίρι» στους αναπληρωτές της επόμενης χρονιάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η απόβαση των Καναδών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα προσελκύει εσχάτως, εκτός από ρωσοτσεχικά κεφάλαια (ΟΠΑΠ), επενδυτές και από άλλα κρύα μέρη του πλανήτη, όπως είναι ο Καναδάς. Σε νέο επενδυτή προερχόμενο από αυτή τη μακρινή χώρα εξελίσσεται το συνταξιοδοτικό ταμείο με την ονομασία PSP Investments, το οποίο απέκτησε το 26,6% των μετοχών του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» μέσω της εξαγοράς της συμμετοχής της Hochtief".

ΕΣΤΙΑ: "Οι συμπληγάδες της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν κρίνουμε από τα όσα αναφέρουν στις εκθέσεις τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισμαστικό Ταμείο, φαίνεται ότι μάλλον περάσαμε τις συμπληγάδες της οικονομίας. Παλαιότερα ελέγετο ότι η ελληνική οικονομία θυμίζει βαρέλι χωρίς πάτο. Τώρα φαίνεται ότι φθάσαμε πλέον στον πάτο. Εφεξής το βαρέλι θα αρχίση να γεμίζη. Η οικονομία θα αρχίση να εξέρχεται από την ύφεση και θα εισέλθει σιγά-σιγά στην διαδικασία της αναπτύξεως. Οπότε θα αρχίση να απορροφάται και η ανεργία".

Η ΑΥΓΗ: "Υπνωτισμός πριν τα νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φούσκα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας από το επιτελείο Σαμαρά και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης, κόντρα σε όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις για τις μελλοντικές εξελίξεις. Ισως στην κυβέρνηση να εκτιμούν ότι, αφού χάνουν το παιχνίδι της πολιτικής και των αποτελεσμάτων, το τεχνητό «κλίμα» να είναι ό,τι τους απέμεινε".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Ακύρωση της τακτοποίησης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα ακίνητα με πολεοδομικές παραβάσεις που εντάχθηκαν στη ρύθμιση, διατρέχουν κίνδυνο ακύρωσης της τακτοποίησής τους εφόσον κάποιος γείτονας, κάτοικος της περιοχής, περιβαλλοντικός σύλλογος κλπ πληροφορηθεί την υπαγωγή στο νόμο και προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό σε περίπου δύο μήνες, οπότε και αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αναταράξεις στην πτήση για Πεκίνο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η γερμανική Hochtief πούλησε το 26,7% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο καναδικό ασφαλιστικό ταμείο Public Sector Investment Board προκαλώντας ταραχή στην κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Το ΤΑΙΠΕΔ, κάτοχος του 30% του αεροδρομίου διαπραγματευόταν με τους Κινέζους. Τώρα ή θα τους πουλήσουν μεγαλύτερο ποσοστό, μειώνοντας περαιτέρω το 25% που έχει απομείνει στο Δημόσιο, ή θα πείσουν τη Hochtief να πουλήσει και το υπόλοιπο 13,3%".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Αντίο Σαμαρά στα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αναταράξεις στο κόμμα της Ιπποκράτους προβάλλουν ως οιονεί απειλή για τη συνοχή του τρικομματικού συνασπισμού. Αλλά την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών, «βολεύουν» και τους «γαλάζιους» σχεδιασμούς για να δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με νέες συσπειρώσεις για τη ΝΔ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η πτώση τιμών φέρνει ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι τιμές των καταλυμάτων στην Ελλάδα συνεχίζουν να υποχωρούν και φέτος, καθιστώντας τη χώρα μας πιο ελκυστική για τους ξένους τουρίστες, γεγονός που αντανακλάται στη σημαντική αύξηση των κρατήσεων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά 15,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 20,4% έναντι του Μαΐου του 2011".

Η ΝΙΚΗ: "Αυθαίρετα, όλα για τα πρόστιμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερα κίνητρα και ευνοϊκοί όροι για την πληρωμή των προστίμων αυθαιρέτων έως 60 δόσεις προβλέπει ο νέος νόμος που προωθεί το ΥΠΕΚΑ με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ιδιοκτήτες να υπαχθούν στη ρύθμιση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον αέρα οι Πανελλαδικές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθοριστικής σημασίας για την πορεία των πανελλαδικών εξετάσεων, που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου, θα είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το δ.σ. της ΟΛΜΕ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνη κλιμάκωση της επέμβασης στη Συρία".

Η εφημερίδα γράφει "ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνική κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό, υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πρώτο τεστ για 206.000 υπαλλήλους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ερωτηματολόγιο το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Με βάση τα στοιχεία από τις απαντήσεις τους θα καθορισθούν οι θέσεις ανά υπηρεσία και θα αρχίσει η αξιολόγησή τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "STOP σε εξοπλισμό για σύρους αντάρτες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "ΔΝΤ: Η οικονομία δεν αντέχει άλλη αύξηση της φορολογίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«ήταν μία θετική έκθεση αλλά δεν εφησυχάζουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Με την έκθεσή του το ΔΝΤ ζητεί πιο ισορροπημένη κατανομή των βαρών της δημοσιονομικής προσαρμογής".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βαρόμετρο η Alpha".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την Alpha Bank να ανοίγει τον «χορό» των ανακεφαλαιοποίησεων και ως εκ τούτου να αποτελεί βαρόμετρο για την επιτυχία της όλης διαδικασίας τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρα μπαίνουν στην τελική ευθεία. Ηδη η Alpha οργανώνει νέα road shows στο εξωτερικό, ενώ ακολουθούν Πειραιώς και ΕΤΕ. Σε αναζήτηση κεφαλαίων βρίσκονται και οι μικρότερες τράπεζες και ιδιαίτερα η Attica Bank και η Probank".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στον δρόμο του... μεταξιού για προσέλκυση επενδύσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πενήντα επιχειρηματίες θα συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό στην Κίνα, οι οποίοι αναμένεται να έχουν επαφές με Κινέζους επιχειρηματίες για την προώθηση πιθανών συμπράξεων στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, των τροφίμων, των εξαγωγών αλλά και των τραπεζών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο κοντά η ανάκαμψη μετά από εξαετή ύφεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση βλέπουν την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξένοι αναλυτές και διεθνείς οίκοι, με την Κομισιόν να αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία φέτος και το 2014, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, ελευθέριος βενιζέλος, τα νεα, alpha bank, attica bank, αθηνα, αυθαιρετα, δημοκρατια, τροικα, ωρα, ολμε, παμε, ελευθεροτυπια, ελλαδα, οπαπ, psp, βενιζελος, hochtief, εστια, αυγη, νέα, σαμαρας, βραδυνη, εφημεριδα, public, sector, ΠΑΣΟΚ, οιονεί, νεα δημοκρατια, καθημερινη, μαΐου, νικη, υπεκα, πανελλαδικες 2012, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, τεστ, μακεδονια, ΔΝΤ, στουρναρας, ημερησια, alpha, road, ετε, τραπεζες, attica, probank, κερδοσ, ναυτεμπορικη, μπε, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, πανελληνιες 2011, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, απολυσεις στο δημοσιο, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, νεος παπας, αξιολογηση, κομματα, αναπληρωτες, ακινητα, αυγη, βραδυνη, δανεια, ετε, εφορια, καθημερινη, κινα, κοντρα, ναυτεμπορικη, οικονομια, ολμε, πειραιως, πρωτοσελιδα, τα νεα, τεστ, υπεκα, υφεση, ωρα, alpha, attica, public, αυξηση, αλληλεγγυη, απε, ασφαλιστικο, γεγονος, γειτονας, δυνατοτητα, δημοσιο, δοθει, εκθεση, εκθεσεις, επιτυχια, ερωτηματολογιο, εναυσμα, εφημεριδα, ιδια, υπηρεσια, υποθεση, θυμιζει, καναδας, κυβερνηση, κυρια, κομμα, μαΐου, μηνες, νικη, μπε, οιονεί, παμε, πεκινο, προβληματα, πτηση, ραντεβου, ρεκορ, βαρομετρο, ρυθμιση, συρια, σιωνιστες, τρια, φορα, ωρες, αγορες, attica bank, ευθεια, road, hochtief, χωρα, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, παιχνιδι, πωληση, sector, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα