Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το σχέδιο με τις δόσεις σε εφορία και ταμεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οφέλη αλλά και πολλές παγίδες για τους φορολογουμένους κρύβει το τελικό σχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που αγγίζουν συνολικά τα 90 δισ. ευρώ. Το σχέδιο πάντως δεν συζητήθηκε την πρώτη ημέρα των επαφών με την τρόικα».

ΕΘΝΟΣ: «Πρώτος γύρος με αιχμή τις φοροελαφρύνσεις»

Η εφημερίδα

σημειώνει «πακέτο φοροελαφρύνσεων θα περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, αν και η τρόικα στον χθεσινό πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων κράτησε κλειστά τα χαρτιά της. Συμφωνία για πλεόνασμα 3% το 2015 χωρίς νέα μέτρα. Στο τραπέζι και ο οδικός χάρτης εξόδου από το Μνημόνιο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αγιορείτες Γέροντες: "Αφθαρτος ο Ιωάννης Βατάτζης στον τάφο του στη Μικρασία"»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε μυστικό σπήλαιο της Κωνσταντινούπολης το Αγιο λείψανό του...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα κριτήρια για μετεγγραφές χιλιάδων φοιτητών»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για μετεγγραφή. Οι δικαιούχοι έχουν διορία έως και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «"Σκοτώνονται" με φόντο τις κάλπες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί η διαφορετική γραμμή που ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών από το Μαξίμου, στο θέμα των φοροελαφρύνσεων και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ο εκλογικός «πυρετός» δημιουργεί εντάσεις, με τον Γκίκα Χαρδούβελη να ζητά πιστή τήρηση του Μνημονίου και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να χαράσσει διαφορετική γραμμή, βλέποντας τις κάλπες να πλησιάζουν».

ΕΣΤΙΑ: «Οι καταθέσεις γίνονται φόροι! Σε πλήρη απόγνωση οι φορολογούμενοι»

Η εφημερίδα τονίζει «αρκετοί φορολογούμενοι πήγαν χθες στην τράπεζα, διότι μέχρι προχθές δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν! Περίμεναν να κατατεθή ο μισθός ή η σύνταξίς τους, για να μετατραπεί σε φόρο. Πρόκειται περί αίσχους».

Η ΑΥΓΗ: «Σκηνοθετούν "ηρωική έξοδο"»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με την τρόικα να αξιώνει την ικανοποίηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση (ασφαλιστικό, συνδικαλιστικός νόμος, πλειστηριασμοί κ.α.) και τους δεσμούς του τριγώνου Μαξίμου-υπουργείου Οικονομικών-Χ. Τρικούπη να βρίσκονται υπό κατάρρευση, Σαμαράς και Βενιζέλος, που συναντώνται τελικώς σήμερα, διαρρέουν σενάρια περί συζητήσεων με την τρόικα για "έξοδο από τα Μνημόνια"».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές... σαλπάρουν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στον πατριωτισμό των εφοπλιστών επαφίεται η καταβολή έκτακτης εισφοράς, καθώς η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις τους να μην είναι υποχρεωτική η συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρεμιέρα διαπραγμάτευσης με αρρυθμίες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με σειρά ενδοκυβερνητικών αρρυθμιών, οι οποίες αναμένεται να τεθούν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, συνοδεύθηκε η έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και ενώ την Παρασκευή επισκέπτεται ατύπως για κρίσιμες διαβουλεύσεις την Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Συρρικνώνονται οι Ελληνες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αργά αλλά σταθερά συνεχίζει να φθίνει ο πληθυσμός της χώρας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική μεταβολή του πληθυσμού (δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται μόνον στη διαφορά των γεννήσεων - θανάτων χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης)».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να ακουστεί η δική μας φωνή! Διαδηλώνουμε το Σάββατο για την ανεργία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ποσοστό 27% κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνη, παραμένοντας στα ύψη, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), διατηρώντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην ΕΕ».

ΤΑ ΝΕΑ: «ΕΝΦΙΑ: αυτόματες εκπτώσεις. Μειωμένο το επόμενο εκκαθαριστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αυτόματα θα περάσουν οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά 1 εκατομμυρίου ιδιοκτητών ακινήτων. Πρόκειται για ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα, πολυτέκνους και άλλους που δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογούμενοι αυτοί να καταβάλουν τη δεύτερη δόση του φόρου (ως το τέλος Οκτωβρίου) αφού αφαιρεθεί η έκπτωση που έγινε μετά τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ».

Kontranews: «Καταχθόνιο σχέδιο για νέο μνημόνιο μας θέλουν αιχμαλωτους για πάντα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η τρόικα μαζί με τα ισχυρά λόμπι των δανειστών, εκτίναξαν στην κυριολεξία τα spreads των ελληνικών ομολόγων που έφθασαν ήδη στις 683 μονάδες, αποκλείοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και προετοιμάζοντας το έδαφος για νέο μνημόνιο, που θα αποτελειώσει το λαό και την οικονομία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «"Δώρο" Ντράγκι στην Ελλάδα. Γραμμή πίστωσης 10 δισ. με αγορά τιτλοποιημένων δανείων»

Η εφημερίδα σημειώνει «μέχρι και 10 δισ. ευρώ θα μπορούσε να είναι το όφελος για τις ελληνικές τράπεζες εφόσον τελικά ο πρόεδρος Ντράγκι καταφέρει να πείσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να περιλάβει τίτλους με αξιολόγηση «junk» στο πρόγραμμα αγοράς ABS. Οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν αύριο και οι αγορές ελπίζουν ότι θα υπάρξει σήμερα για περαιτέρω χαλάρωση, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Θετικά νέα σε δύο μέτωπα για τις ελληνικές τράπεζες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «θετικές είναι οι εξελίξεις σε δύο μέτωπα για τις ελληνικές τράπεζες, δια χειρός Μάριο Ντράγκι, αφού η ΕΚΤ επισημοποίησε την αποδοχή των σχεδίων αναδιάρθρωσης στην ευρωπαϊκή άσκηση αντοχής, ενώ άνοιξε ένα "παράθυρο" ρευστότητας, επιδιώκοντας τη χρήση ελληνικών τίτλων στα προγράμματα της ΕΚΤ, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα επαναγοράς ABS».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, εκτακτη εισφορα, τα νεα, δημοκρατια, τροικα, βουλη, νέα, μνημονιο, ωρα, αφθαρτος, ηλεκτρονική, ελευθεροτυπια, εστια, φοροι, τραπεζες, αυγη, σαμαρας, βενιζελος, εφημεριδα, καθημερινη, αθηνα, ελστατ, οφείλεται, ριζοσπαστησ, ελλαδα, eurostat, ενφια, εκπτωσεις, spreads, ΕΚΤ, junk, abs, ναυτεμπορικη, αναδιαρθρωση, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, μνημονιο 2, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, μετεγγραφές φοιτητών, αξιολογηση, δικαιολογητικα, εκκαθαριστικο, νεο μνημονιο, ηλεκτρονική, αιχμη, αυγη, δημοκρατια, ελστατ, εφορια, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, οδικος χαρτης, προγραμμα, πρωτοσελιδα, σημερινη, υπουργειο οικονομικων, φυσικη, ωρα, αγορα, ανεργια, απε, ασφαλιστικα ταμεια, γινονται, γυρος, δευτερα, δημοσιο, δικη, διορια, εγινε, εδαφος, ευρω, εβδομαδα, εφημεριδα, ζητα, η δικη, κυβερνηση, λεπτομερειες, λειψανο, λομπι, μαξιμου, μισθος, μυστικο, μειωση, οφελος, οφείλεται, πεμπτη, πιστη, πλειστηριασμοι, πληθωρισμος, προγραμματα, ρυθμιση, σαββατο, σειρα, σπηλαιο, σχεδιο, φοντο, ιωαννης, abs, αγορες, γκικα, υπουργειο, spreads, τραπεζα
Τυχαία Θέματα