Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι ντροπή! Η κυβέρνηση (χωρίς εναλλακτική) εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρωθυπουργός, στο χθεσινό του διάγγελμα, αν και εμφανώς αγχωμένος (αυτήν τη φορά), έδειξε να μην κάνει πίσω και έκλεισε κάθε "παράθυρο" συμβιβασμού πριν από το δημοψήφισμα. Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια επίκληση

στο συναίσθημα των Ελλήνων, αφού ήταν εμφανής η προσπάθειά του να πείσει ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ", αφού η θέση της χώρας είναι στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Γι΄αυτό ξεκαθάρισε ότι θα είναι και τη Δευτέρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Στο έλεος της τυφλής σύγκρουσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο έλεος της τυφλής σύγκρουσης στον δρόμο μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής βρίσκεται η χώρα. Η αβεβαιότητα παραμένει, με τους παράγοντες της αγοράς να προειδοποιούν για την οικονομική ασφυξία, ενώ η πολιτική πόλωση κορυφώνεται. Την ίδια στιγμή το Eurogroup αποφάσισε ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκρεμίζει την Ελλάδα εξαπατά τους Έλληνες. Ο Τσίπρας κόβει οριστικά τις γέφυρες με την Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Τσίπρας έχει κόψει γέφυρες όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με την αλήθεια. Σε ένα διάγγελμα λίγων λεπτών ο πρωθυπουργός είπε καραμπινάτα ψέματα, στην προσπάθειά του να διασωθεί μετά την απίστευτη δυναμική που έχει το "ΝΑΙ" στους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες στο "διάγγελμά " του ο Τσίπρας ξέχασε να επαναλάβει ότι δεν είναι "πρωθυπουργός παντός καιρού" και ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει το δημοψήφισμα. Ευτυχώς οι Έλληνες δεν το έχουν ξεχάσει".

ΕΣΤΙΑ: "Η χώρα διαλύθηκε μέσα σε πέντε μήνες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρώτο πεντάμηνο της διακυβερνήσεως Τσίπρα θα διδάσκεται στην παγκόσμια πολιτική ιστορία, ως παράδειγμα για το πώς μπορεί να διαλυθεί μια χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα το τελευταίο πεντάμηνο, αφ΄ότου ο ελληνικός λαός απεφάσισε να φέρει τον Σύριζα στην εξουσία, δεν έχουν προηγούμενο. Όλες οι ενέργειες της Κυβερνήσεως χειροτέρευαν την θέση της χώρας. Τόσο την διαπραγματευτική, όσο και την ίδια την οικονομία, που από την πρώτη στιγμή είχε πάρει την κατιούσα. Και φθάσαμε στην νύκτα της περασμένης Παρασκευής, που ο Πρωθυπουργός απεφάσισε να κάνει άλμα στο κενό".

Η ΑΥΓΗ: "ΟΧΙ σε Σόιμπλε και Τρόικα εσωτερικού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέτωπο υποταγής της χώρας σε διαρκή πολιτικό και οικονομικό έλεγχο έχουν συμπήξει ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματικοί κύκλοι, υπό την υψηλή καθοδήγηση της "φράξιας Σόιμπλε" στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να βγουν από τη γωνία όπου τους τοποθέτησε ο ελληνικός λαός. Υπό τη σημαία του Ναι στο δημοψήφισμα επιχειρούν να αποτρέψουν την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα βγάλει την Ελλάδα οριστικά από το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο των πολιτικών λιτότητας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η μηχανή του τρόμου".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, δραματοποιώντας τις ειδήσεις, με άξονα την οικονομική ασφυξία που επέβαλαν οι δανειστές. Καλλιεργούν την καταστροφολογία με παραποιημένες ή ακόμη και ψευδείς ειδήσεις. Αν στην προπαγάνδα αθροίσουμε τις ωμές παρεμβάσεις ξένων ηγετών στα εσωτερικά της χώρας και το κλείσιμο της χρηματοδοτικής στρόφιγγας, μπορούμε να διακρίνουμε τι είναι αυτό με το οποίο επιχειρούν να παραλύσουν την κοινωνία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παιχνίδια με τους θεσμούς και το ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε επικίνδυνους δρόμους οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, καθώς οι κινήσεις της θέτουν πλέον σε διακύβευση την κατάκτηση του ευρώ και ταυτόχρονα πλήττουν τους θεσμούς. Χθες, με νέο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, τασσόμενος αναφανδόν υπέρ του ΟΧΙ, αλλά διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα παραμείνει εντός Ευρωζώνης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοροϊδεύουν αισχρά το λαό. Το "όχι" τους είναι "ναι" σε τρίτο μνημόνιο!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ξεπερνώντας κάθε όριο κοροϊδίας του λαού, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για -δήθεν αντίσταση στα μνημόνια και στη λιτότητα, την ίδια ώρα, που, με επιστολές του, ο πρωθυπουργός αποδέχεται τις προτάσεις του Γιούνκερ και ζητάει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για νέο-το τρίτο- αντιλαϊκό μνημόνιο (δανειακή σύμβαση και νέα αντιλαϊκά μέτρα)".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το κακό, το πιο κακό και το τρομακτικό. Τα σενάρια για το κούρεμα των καταθέσεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάσα με το καλαμάκι εξασφάλισε στις τράπεζες για λίγες ημέρες ακόμη, μέχρι το δημοψήφισμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι ξένοι αναλυτές διαμορφώνουν εφιαλτικά σενάρια για κούρεμα των καταθέσεων σε περίπτωση χρεοκοπίας. Ο Μάριο Ντράγκι επέλεξε χθες στάση αναμονής.Θα μπορούσε να είχε επιβάλει επώδυνα μέτρα στις ελληνικές τράπεζες μετά την αθέτηση πληρωμής του ΔΝΤ και την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Όρθια η χώρα τη Δευτέρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πεντάμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί για την επόμενη μέρα του δεύτερου μνημονίου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, έχει τερματιστεί. Η διαπραγμάτευση γίνεται πλέον, σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, "από μηδενική βάση".

kontranews: "Προδότες εφιάλτες και κλέφτες πολιτικοί. Στηρίζουν τους ξένους κατακτητές και εκμεταλλεύονται την αγωνία των εξαθλιωμένων συνταξιούχων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προδότες, εφιάλτες και κλέφτες πολιτικοί μαζί με τους δοσίλογους νταβατζήδες που εκχώρησαν τα χρεοκοπημένα τους κανάλια στους ξένους τοκογλύφους για να καλύψουν τις ανάγκες της μαύρης προπαγάνδας των κατοχικών δυνάμεων, διχάζουν το λαό και τον σπρώχνουν σε εμφύλιο για να συνεχίσουν να λεηλατούν ό,τι έχει απομείνει από τη δύστυχη χώρα μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επικίνδυνη πόλωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που η οικονομία ασφυκτιά και πολλές επιχειρήσεις έχουν "γονατίσει", αδυνατώντας να καλύψουν και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, ο πρωθυπουργός τορπιλίζει τις γέφυρες που ο ίδιος προσπαθεί να κτίσει με τους δανειστές.Ενώ η κυβέρνηση απέστειλε προς το Eurogroup νέα βελτιωμένη πρόταση, υιοθετώντας σχεδόν το σύνολο του σχεδίου Γιούνκερ, ο Αλ. Τσίπρας με νέο του διάγγελμα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το Eurogroup ουσιαστικά ακύρωσε την όποια προοπτική για συμφωνία, εμμένοντας στο "όχι".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ελλάδα στην απομόνωση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την απόφαση να περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα πριν από οποιαδήποτε επαφή και ενδεχόμενη διαπραγμάτευση αποφάσισε χθες το Eurogroup, μη δίνοντας καμία συνέχεια στις επιστολές της κυβέρνησης. Μάλιστα, πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ο πρόεδρος Γερούν Ντέισελμπλουμ είχε προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα είναι λίγες οι πιθανότητες να επιτευχθεί πρόοδος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, η εφημεριδα, αλέξης τσίπρας, δανειακή σύμβαση, τα νεα, το ποντικι, δημοκρατια, δημοψηφισμα 2015, ελλαδα, τσιπρας, καιρος, εστια, αυγη, σόιμπλε, τροικα, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, εφημεριδα, ειδήσεις, καθημερινη, ριζοσπαστησ, μνημονιο, νέα, κουρεμα, τραπεζες, ΔΝΤ, ποντικι, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, κινηση στους δρομους, συριζα, εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, η ημέρα της γης, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, αλέξης τσίπρας, αυγη, γνωμη, γωνια, δημοκρατια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πρωτοσελιδα, τρομακτικο, ψεματα, ωρα, αγωνια, ελεος, απε, απε-μπε, βρισκεται, γινεται, δευτερα, διαστημα, ευρω, ειπε, ευρωπη, εφιαλτες, εφημεριδα, ιδια, κυβερνηση, μικρο, μπε, ουσιαστικα, πιθανοτητες, ποντικι, συνεχεια, σόιμπλε, τι ειναι, υψηλη, ενωση, χωρα, κλεφτες, πληροφοριες, σημαια, τραπεζα
Τυχαία Θέματα