Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πονηριές Βενιζέλου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι άνθρωποι τελικά δεν αλλάζουν. Οσο εύκολα εγκατέλειψε τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την επεισοδιακή σύνοδο στις Κάννες, τόσο εύκολα ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην πιο δύσκολη στιγμή του».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν βέτο

στα... ενδιάμεσα σενάρια»

Η εφημερίδα σημειώνει «κοινό "όχι" στα ενδιάμεσα σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμού από τώρα εκλογών για το 2015 λένε τόσο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Απόρρητα έγγραφα Γκιολβα για τα Υπερόπλα!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ιδού τα υπομνήματα συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του μεγάλου Ελληνα εφευρέτη, που μερικοί κάνουν πως δεν υπήρξαν ποτέ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συναίνεση αλλά με... όρια για την εκλογή Προέδρου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα θα λήξει σύντομα» διαμηνύει ο Σαμαράς από τη Σύνοδο Κορυφής. Στο τραπέζι των επιτελείων ο καθορισμός εκλογών το φθινόπωρο του 2015 για να βρεθούν οι "180". Σενάρια επιστημονικής φαντασίας για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" από τον Παπανδρέου, που θέλει να... ξανασώσει τη χώρα με νέο κόμμα».

ΕΣΤΙΑ: «Καταστρέφεται η οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός ανεκοίνωσε την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τα πάντα έχουν παραλύσει στην χώρα μας».

Η ΑΥΓΗ: «Υπηρέτες συμφερόντων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κατακλυσμός (86) υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών στη Βουλή προς εξυπηρέτηση "ημετέρων" και διαπλεκόμενων συμφερόντων, αμέσως μετά την πανωλεθρία στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πολιτική απάτη με το Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τις απώλειες ύψους 12 δισ. ευρώ που υπέστησαν τα Ταμεία λόγω του περιβόητου PSI είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Ετσι, νομοθετήθηκε η ίδρυση Ταμείου Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος με προίκα ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου. Μέσω της αξιοποίησής του θα αντισταθμίζονταν οι απώλειες από το "κούρεμα". Ολα αυτά έχουν μείνει στα χαρτιά, γιατί κύριο μέλημα των κυβερνώντων ήταν η σωτηρία των τραπεζών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πολλά σενάρια και στο βάθος οι εκλογές»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «κάθε γέφυρα συναίνεσης κόβουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ενόψει των δύο επόμενων ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς επιμένουν ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές».

Ο ΛΟΓΟΣ: «"Τσουχτερό" το χριστουγεννιάτικο τραπέζι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μεγάλες είναι οι ψαλίδες των τιμών στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι: κυμαίνονται από 65, 14 έως 134,19 ευρώ για 8-10 άτομα, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕΠΚΑ που πραγματοποίησε έρευνα τιμών, για το κόστος του Χριστουγενιάτικου Τραπεζιού».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οι νέοι χρειάζονται ισχυρό ΚΚΕ για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας και ευθύνης ξεκίνησαν, χτες, οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ με σύνθημα: "Πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ - μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο - χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση", οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ακονίζουν τα μαχαίρια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με τη μάχη των διλημμάτων να κορυφώνεται, κυβέρνηση και αντιπολίτευση πορεύονται προς τη δεύτερη ψηφοφορία. Το Μέγαρο Μαξίμου αποκρυσταλλώνει το αρχικό του δίλημμα "Πρόεδρος ή εκλογές" αποκρούοντας ένα κύμα πιέσεων για εναλλακτικές κινήσεις, ενώ η Κουμουνδούρου επιδιώκει να διαμορφώσει ένα εκλογικό σκηνικό με το δίλημμα "κάλπες ή Μνημόνια"».

Kontranews: «Ερχεται ο Αλέξης με αυτοδυναμία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα που καταγράφει στην κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας, εγγυάται μια αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις, που θα είναι καθοριστικές για το μέλλον και την ευημερία του λαού και της χώρας μας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πιέσεις για λύση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η πίεση των πολιτών, αλλά και της αγοράς, υπαγορεύει την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων διεξόδου στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ήδη κυοφορούνται κινήσεις, κυρίως μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών, τις οποίες "παρακολουθεί" ο Ευάγγ. Βενιζέλος, απορρίπτουν, ωστόσο, επί του παρόντος οι Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναζητείται η "φόρμουλα" προς αποφυγή των εκλογών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «έντονες πιέσεις από βουλευτές τους να ορίσουν εκλογές το επόμενο φθινόπωρο, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο άμεσης διάλυσης της Βουλής λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δέχονται ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, αλέξης τσίπρας, δημοκρατια, παπανδρεου, σαμαρας, αντ, συριζα, τσιπρας, ωρα, ελλαδα, εστια, αυγη, βουλη, ψηφοφορία, εφημεριδα, psi, παπαδημος, κουρεμα, τραπεζες, καθημερινη, δημαρ, εκλογες, κεπκα, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, κνε, δίλημμα, ερχεται, βενιζελος, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, αντ, ακινητα, αυγη, δημοκρατια, καθημερινη, κνε, ναυτεμπορικη, πιεση, πρωτοσελιδα, σωτηρια, ωρα, απε, βετο, γεφυρα, δίλημμα, εγγραφα, ευκολα, ευρω, εξυπηρετηση, ερευνα, ευημερια, εφημεριδα, ζωη, ιδιο, ιδρυση, κεπκα, κυβερνηση, κυμα, κλιμα, μαξιμου, νεολαια, παντα, ορια, ρευμα, φθινοπωρο, ψηφοφορία, χωρα, μεινει
Τυχαία Θέματα