Ο Τύπος της Κυριακής

Τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες είναι οι απαιτήσεις της τρόικας και οι αναμενόμενες ανατροπές στις συμβάσεις και στους κανονισμούς εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η διακοπή των συζητήσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τι ζητούν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ για τη συμφωνία του PSI, ο διάλογος για το φορολογικό.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Νόμος-βόμβα για απολύσεις, μείωση μισθών
σε ΔΕΚΟ".Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπές στις συμβάσεις και στους κανονισμούς εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας, που θα πάρει σάρκα και οστά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις -όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι κρατικές τράπεζες- και αλλού θα επηρεαστούν άμεσα από τις ρυθμίσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "...Καγκελάριος α λα Μέρκελ ο Λουκάς!".Η εφημερίδα γράφει ότι "ο δέσμιος του ΠΑΣΟΚ και περισσότερο του Γιώργου Παπανδρέου, νεοναυπηγηθείς πρωθυπουργός, την μόνη λύση που βλέπει για να πάρει ανάσα ο ταλαίπωρος Πολίτης είναι τα Νέα μέτρα. Αλλωστε αυτός τι είχε τι έχασε;Πρωθυπουργός έγινε, τσέπη γερή διαθέτει, πλάτες από Μέρκελ και Σία έχει, ας πάει και το παλιάμπελο που λέει και ο Λαός".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι αλλαγές στο εφάπαξ στο δημόσιο και στα ειδικά ταμεία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές μειώσεις και αλλαγές στον τρόπο καταβολής του εφάπαξ αναμένονται μέχρι τέλος του μήνα, καθώς μελετάται να χορηγείται στους ασφαλισμένους με κριτήρια και κατά προτεραιότητα".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πνίγονται στο βούρκο τους".Σύμφωνα με την εφημερίδα "διάσταση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των νέων σκληρών μέτρων που αξιώνει η τρόικα".

Η ΕΠΟΧΗ: "PSI: Χρεοκοπία με χρονοκαθυστέρηση".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διακοπή διαβουλεύσεων και πάλι για το PSI με κρίσιμη και καθοριστική διαφωνία το ύψος του επιτοκίου. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι, λόγω της μεγάλης ύφεσης στην ελληνική οικονομία, αν δεν μειωθεί δραστικό το επιτόκιο, το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι έξι απαιτήσεις της τρόικας".Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξι βασικές απαιτήσεις προβάλλουν οι επικεφαλής της τρόικας για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αναφορικά με τη χρηματοδότηση του PSI+ και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην κατάργηση των ωριμάνσεων, στο ψαλίδισμα του 13ου και 14ου μισθού, στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού και στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μειώστε έως και 60% τις δόσεις των δανείων".Η εφημερίδα επισημαίνει "πώς πληρώνοντας μόνο τόκους μπορεί μία δόση από 920 ευρώ να «πέσει» στα 450. Οι παγίδες που κρύβουν οι τραπεζικές... διευκολύνσεις και τι πρέπει να προσέξετε".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θα πεθάνει στη
Keywords
Τυχαία Θέματα