Ο Τύπος της Κυριακής

Η αισιοδοξία του μηνύματος της Ανάστασης, τα σενάρια ανασχηματισμού, οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, και το κρυφό πακέτο μέτρων της κυβέρνησης μετά το Πάσχα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου, που κυκλοφορεί το Μ. Σάββατο λόγω της αργίας του Πάσχα.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (του Σαββατοκύριακου): " Καλή Ανάσταση
για όλους!.. Ας ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το νόημα της Ανάστασης στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως λαός, αποκτά τριπλή σημασία. Η θυσία του Θεανθρώπου και η Ανάστασή του σηματοδοτούν την αναγέννηση της φύσης. Μέσα σε αυτό το κλίμα ευφορίας οι Ελληνες αποκτούμε λίγη από την αισιοδοξία που έχουμε χάσει λόγω της αβεβαιότητας για το αύριο που ξημερώνει".

   
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ο κύβος ερρίφθη! Κυβέρνηση Μνημονίου μετά το Πάσχα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει λάβει τις αποφάσεις τους. Αμέσως μετά το Πάσχα τη νέα κυβέρνηση θα στελεχώσουν υπουργοί με αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του Μνημονίου και κυρίως αποτελεσματικότητα".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Που το πάνε πως και γιατί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γενική επίθεση Εβραίων και... κρυπτοΕβραίων εναντίον κάθε ιερού και οσίου ημών των Ορθοδόξων. Με πολυτελείς Εκδόσεις, ανακοινώσεις «επιστημονικών απόψεων», ενώ και από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ακούσαμε προ ελαχίστων ημερών τα μύρια όσα εναντίον του «πιστεύω» κάθε Χριστιανού".

  
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τα σενάρια διαχείρισης του χρέους. Πως εξασφαλίζονται οι καταθέσεις. Γιατί ενδεχόμενη αναδιάρθρωση δεν είναι απειλή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υποτίθεται ότι η αναδιάρθρωση θα δώσει ανάσα στη χώρα και θα της επιτρέψει έτσι να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει χαλάρωση. Το έλλειμμα θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνεται, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς, γιατί οι νέοι πιστωτές μας-όποιοι κι αν είναι αυτοί- θα περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους".

  
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ανάστα ο λαός!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ελπίδα και διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση αναζητούν οι πολίτες. Η κοινωνική απόγνωση να μετατραπεί σε πολιτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους πιστοποιεί τη χρεωκοπία του Μνημονίου και δικαιώνει τη ριζοσπαστική αριστερά, που εξ αρχής πρότεινε εναλλακτική λύση".

  
Η ΕΠΟΧΗ: "Να τα τσουγκρίσουμε!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Στο γκρίζο Πάσχα του 2011 που μας ετοίμασαν, εμείς θα τα βάψουμε και πάλι κόκκινα και θα τα τσουγκρίσουμε. Κάθε φορά που τα τσουγκρίζουμε, κάτι καλό βγαίνει για τους εργαζόμενους, τους νέους, τις λαϊκές τάξεις. Αλλωστε, αν δεν είμαστε εμείς, οι ζώντες, που προσδοκούμε τσουγκρίζοντας ανάσταση ζωής, ποιος θα μπορούσε να είναι;".

  
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γ. Παπανδρέου: Ή με στηρίζετε για τα μέτρα ή πάμε σε εκλογές".
Keywords
Τυχαία Θέματα