Ο Τύπος στον Κόσμο

Με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing της Μalaysia Airlines ασχολείται σήμερα ο διεθνής Τύπος.

Για το αεροπλάνο

"Συναγερμός από την Ιντερπόλ για τις διαδικασίες ελέγχου των διαβατηρίων" αναφέρουν οι Financial Times, καθώς τα κλεμμένα διαβατήρια με τα οποία επιβιβάστηκαν 4 της μοιραίας πτήσης, υπήρχαν στη βάση δεδομένων της Interpol. "Αγώνας δρόμου για την εύρεση

στοιχείων σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου" λέει η Wall Street Journal. Oι αρχές ασφαλείας και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες Κίνας και ΗΠΑ δεν ξέρουν ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πάρουν οι έρευνες. "Διευρύνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμιών του αεροσκάφους" λέει ο Guardian, ενώ η Monde αναφέρει "Χαμένο αεροσκάφος: δριμεία κριτική των κινεζικών ΜΜΕ για τον ελλιπή έλεγχο των αρχών της Μαλαισίας". "Διάφορες και αντικρουόμενες θεωρίες σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες" λένε οι NYTImes. Aεροσκάφη και πλοία από δεκάδες χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους των Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε με 239 επιβάτες συμπεριλαμβανομένων και δύο, που όπως φαίνεται χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια για να επιβιβαστούν. Μυστήριο παραμένει η τύχη του Boeing της Μalaysia Airlines με 239 επιβάτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας, ο οποίος πριν από λίγη ώρα δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο αεροπειρατείας. Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες θεωρούνται ακόμη οι αναφορές για συντρίμμια στη θάλασσα του Βιετνάμ."Συνεχίζουμε κάθε ώρα και λεπτό, τις έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή" δήλωσε ο Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραντμάν σε δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουπούρ. Πάντως, διευρύνεται η έρευνα για τα κλεμμένα διαβατήρια με τα οποία φέρεται να επιβιβάστηκαν άτομα στην πτήση ΜΗ 370, το περασμένο Σάββατο.Οι συγγενείς των 239 που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχουν ήδη αρχίσει να φοβούνται πως θα επιβεβαιωθεί το χειρότερο.

Για την Ουκρανία

"Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές προειδοποιεί η Κίνα τις ΗΠΑ" αναφέρει ο Guardian. Υπέρ διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση τάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ συνομιλώντας με τον αμερικανό ομόλογό του, Ομπάμα. Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ζινπίνγκ είπε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δράσουν με ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κλιμάκωση των εντάσεων. "Eντείνουν τον έλεγχο της Κριμαίας οι ρωσικές δυνάμεις" αναφέρουν οι Financial Times. Προχωρούν σε κατάληψη ενός ακόμα σημείου στα σύνορα. "Ένα ερώτημα στο Κίεβο: Τι έχει συμβεί με τους αγνοούμενους" αναρωτιούνται οι NYTimes. Aπό την έναρξη των διαδηλώσεων στην Ουκρανία, τον περασμένο Δεκέμβρη, 661 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι ενώ η τύχη 272 εκ των οποίων παραμένει άγνωστη στις αρχές. "Υπό την πίεση της Ρωσίας, η Ουκρανία αγωνίζεται για άμεση σύνδεση της με την Ευρώπη" αναφέρει η Monde. To πρώτο μέρος της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε - Ουκρανίας θα υπογραφεί στο Κίεβο στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με την υπηρεσιακή ουκρανική κυβέρνηση.

Για την Ελλάδα

Τρεις τράπεζες στην Αθήνα θα βγουν στις αγορές ομολόγων αναφέρουν οι Financial Times, προκειμένου να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα