Ο Τύπος σήμερα

Επαναφορά λοκ άουτ, παράταση για τα αυθαίρετα και η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody's είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον Τύπο της Τετάρτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΝΑΙ θα μειωθούν οι συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει "κυνική ομολογία για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας

Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «μικρές». Προηγήθηκε, βέβαια, η δήλωση περικοπών από την πρώην δημοσιογράφο του Mega και νυν υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, η οποία στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου («στον ενικό»), μιλώντας για την «κουρεμένη» σύνταξη της μαμάς της, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έρχεται και μείωση των επικουρικών συντάξεων".

ΕΘΝΟΣ: «Πως θα γίνουν οι εξετάσεις της Α' Λυκείου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επιτυχή διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων της Α' Λυκείου, όπου για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί Τράπεζα Θεμάτων, κατήρτισε το υπουργείο Παιδείας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «36 προφητείες της οσίας Μακαρίας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ρωσίδα Γερόντισσα που ανακηρύχθηκε Αγία συγκλονίζει με τα όσα είπε προ 25 ετών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παράταση για αυθαίρετα έως τον Φεβρουάριο του 2015»

Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπ. Περιβάλλοντος ικανοποίησε το αίτημα μηχανικών και ιδιοκτητών αυθαιρέτων να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συμπλήρωση του φακέλου ένταξης. Ηδη έχουν ενταχθεί στο «νόμο Καλαφάτη» 350.000 ιδιοκτήτες, ενώ καθημερινά υποβάλλονται 300 νέες αιτήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ομαδικές απολύσεις και επαναφορά λοκ άουτ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θέμα ομαδικών απολύσεων, καθώς και επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ, ανοίγει η κυβέρνηση, μία ημέρα πριν από το συμβολικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων για τις αλλαγές από τον ερχόμενο Ιούνιο στα προαναφερόμενα θέματα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε ό,τι απέμεινε από το συνδικαλίζεσθαι και τον ιστορικό νόμο 1264/82 του Απόστολου Κακλαμάνη, μέχρι και το τελευταίο προπύργιο που παρέμεινε -επί τρόικας- άθικτο: τις ομαδικές απολύσεις".

ΕΣΤΙΑ: «Κύριος στόχος ο εξευρωπαϊσμός»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία προχωρεί στον περαιτέρω εξευρωπαϊσμό της χώρας. Διότι μπορεί τύποις η Ελλάς να ανήκη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά στην πράξη υπολείπεται ακόμη σημαντικά μέχρι να φθάση στο επίπεδο των κρατών του ευρωπαϊκού πυρήνος».

Η ΑΥΓΗ: «Κάνε την οργή σου πολιτική πράξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το δίλημμα και συνάμα το διακύβευμα των εκλογών στις 25 Μαΐου έθεσε ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία και τη συλλογική σοφία με την αγωνιστικότητα και τον ριζοσπαστισμό».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ανω-κάτω σε σχολεία και ΑΕΙ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τροπολογία το υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει τον εκπαιδευτικό χάρτη του μέλλοντος. Οι ρυθμίσεις αφορούν την επιμήκυνση του διδακτικού έτους, επιμέρους διατάξεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ (10%, ειδικές κατηγορίες, μετεγγραφές), υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, την εβδομάδα «σχολικής ανάπαυλας», που είχαν ζητήσει οι ξενοδόχοι".-

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση των φορέων που «κρύβονται»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τέσσερα χρόνια δημοσιονομικής κρίσης και πολλές νομοθετικές προσπάθειες να καταγραφούν οι φορείς του Δημοσίου, η Πολιτεία εξακολουθεί να μη γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους, καθώς ορισμένοι εξακολουθούν να «κρύβονται»".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Τριγμοί στην συγκυβέρνηση λόγω αναθεώρησης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις αλλαγές του συντάγματος που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαΐου σε εκδήλωση του κόμματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πρωτομαγιά 2014. Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Η 1η Μάη είναι μέρα ευθύνης, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

ΤΑ ΝΕΑ: «Ασπίδα στις κλοπές των κινητών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φραγή στη μάστιγα των κλοπών κινητών τηλεφώνων βάζει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θέτει από σήμερα σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Οι εταιρείες θα μπλοκάρουν οριστικά το κλεμμένο τηλέφωνο μέσα σε τρεις ημέρες".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ψήφισέ τους! Τι σου ζητάνε;»

Η εφημερίδα γράφει "να δεχτείς νέο κόψιμο στην επικουρική σου σύνταξη από τον Ιούλιο. Να τους δώσεις παραπάνω φόρους - ακόμη και χωρίς εισόδημα. Να κατάσχουν το σπίτι σου σε πλειστηριασμό για φραγκοδίφραγκα".

Kontranews: «Γιατί πάει στον Πούτιν ο Αλέξης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στρατηγικής σημασίας χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από τις Ευρωεκλογές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αναβάθμιση-μήνυμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την προσδοκία πως η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης το 2014-2015 μετά από έξι χρόνια ύφεσης, αντανακλά η αναβάθμιση στην οποία προχώρησε η Moody's όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η Moody΄s αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε σταθερή από αρνητική αναβαθμίζει την προοπτική των ελληνικών τραπεζών ο οίκος Moody's, αξιολογώντας τις προσδοκίες για επιστροφή της εγχώριας οικονομίας σε ανάπτυξη το 2014-2015 έπειτα από έξι έτη ύφεσης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, παραταση αυθαιρετων, υπουργείο παιδείας, ελευθερη ωρα, νεα δημοκρατια, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, λοκ, αυθαιρετα, τραπεζες, δημοκρατια, mega, ωρα, ελευθεροτυπια, εστια, νέα, ενωση, αυγη, δίλημμα, μαΐου, τσιπρας, συριζα, εφημεριδα, σχολεια, επιμηκυνση, αει, καθημερινη, ΠΑΣΟΚ, ριζοσπαστησ, πρωτομαγια, απεργια, ΚΚΕ, εεττ, ποντικι, ναυτεμπορικη, απε-μπε, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εφημεριδα δημοκρατια, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2014, εκλογες 2015, ητανε μια φορα, μια ημερα, αυγη, δημοκρατια, εθνικη, ηγεσια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, προγραμμα, τηλεφωνο, υπουργείο παιδείας, ωρα, mega, αει, απε, απε-μπε, αφορμη, δηλωση, δίλημμα, δοθει, ειπε, εβδομαδα, εξετασεις, εξι, ερχεται, ετη, ετοιμο, εφημεριδα, ιδιο, ιστορικο, κυβερνηση, κοψιμο, λοκ, μαμας, μαη, μαΐου, μειωση, μοσχα, μαρια, μπε, οικος, ποντικι, πολιτεια, πουτιν, προφητειες, ρυθμισεις, συνταξη, σοφια, σπιτι, φορα, χατζηνικολαου, χρονος, δωσεις, εφαρμογη, ενωση, υπουργειο, οργη, ρωσιδα, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα