Ο Τύπος σήμερα

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Μόσχας-Δύσης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "1.361 θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

Η εφημερίδα γράφει "επιλέξτε τώρα θέση μεταξύ των 1.361 που προσφέρουν φορείς του Δημοσίου και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα".

ΕΘΝΟΣ: "Επίδειξη δύναμης στην Κριμαία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση. Οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ και την

Ευρωπαϊκή Ενωση αφήνουν αδιάφορο τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μέσα σε λίγες ώρες έθεσε υπό στρατιωτικό και διοικητικό έλεγχο την Κριμαία, όπου έχει τις βάσεις του ο στόχος της Μαύρης Θάλασσας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Μετά το Σότσι θα ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προς εκπλήρωση φοβερή «προφητεία» Ρώσων σαμάνων από το 2011".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξοδος με πλήρη σύνταξη στα 58 σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΕΤΑΑ".

Η εφημερίδα γράφει "11 κατηγορίες ασφαλισμένων που κλειδώνουν την έξοδο με τα παλαιά όρια. Κρυφό «χαρτί» τα 31 χρόνια ασφάλισης ως το 2012, στο ίδιο ή σε άλλα Ταμεία".

ΕΣΤΙΑ: "Το μεγάλο επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά".

Η εφημερίδα γράφει "έχει πετύχει το δυσκολώτερο όλων: Την πολιτική σταθερότητα. Αν αναλογισθή κανείς ότι προ δύο ετών καιγόταν για μία ακόμη φορά η Αθήνα με την τότε Κυβέρνηση Παπαδήμου τελείως αδύναμη να αντιδράση, και ότι στις εκλογές της 5ης Μαΐου υπήρξε τέτοια πολυδιάσπασις των πολιτικών δυνάμεων ώστε δεν μπόρεσε να σχηματισθή κυβέρνησις, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το μεγάλο επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά είναι ακριβώς αυτό: Η σταθερότης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παιχνίδια με τη φωτιά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε επικίνδυνη κλιμάκωση οδηγείται η κρίση στην Ουκρανία με επίκεντρο την Κριμαία. Ευρώπη και ΗΠΑ πιέζουν το Κρεμλίνο. Ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη καταλάβει ή περικυκλώσει τις περισσότερες ουκρανικές βάσεις στη χερσόνησο. Η δύση προειδοποιεί με κυρώσεις τη Μόσχα, ενώ την Πέμπτη συγκαλείται σύνοδος κορυφής της Ε.Ε.".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νέος Ψυχρός Πόλεμος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κόντρα της Ρωσίας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την Ουκρανία επαναφέρει το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Κριμαίας, ενώ οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον απειλούν τη Μόσχα με διπλωματική και οικονομική απομόνωση".

Kontranews: "Προελαύνει ο Πούτιν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε απόλυτο αδιέξοδο Ομπάμα και Μέρκελ. Οι Ρώσοι πήραν την Κριμαία χωρίς τουφεκιά!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναστατώνει τις αγορές η κρίση στην Ουκρανία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία κλόνισε χθες τις διεθνείς αγορές, βυθίζοντας στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια και στρέφοντας τους επενδυτές προς ασφαλή καταφύγια, όπως το γιεν, ο χρυσός και το κρατικό χρέος χωρών υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, ενώ οι φόβοι για προβλήματα στην ενεργειακή τροφοδοσία συνέβαλαν στην ενίσχυση του αργού πάνω από δύο δολάρια το βαρέλι".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα