Ο Τύπος σήμερα

Οι πιέσεις της τρόικας για ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και η αύξηση των ορίων για πρόωρες συντάξεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πλιάτσικο στη νέα ΕΡΤ".

Η εφημερίδα γράφει "ΝΕΡΙΤ ώρα μηδέν! Τη στιγμή που σημαντικοί άνθρωποι του ραδιοτηλεοπτικού χώρου κάνουν λόγο πλέον ανοιχτά για «πλιάτσικο στη νέα ΕΡΤ», γνωστοί
παραγωγοί ετοιμάζονται να ζητήσουν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να «μιλήσουν» με στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα για τους εμπλεκομένους".

ΕΘΝΟΣ: "Υποπτες πιέσεις από τους δανειστές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκβιαστικού χαρακτήρα μηνύματα στέλνουν οι Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι ζητούν πρόσθετα μέτρα 2 δισ. ευρώ και κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Σταθερή στις θέσεις της παραμένει η κυβέρνηση, πολύ περισσότερο που οι δείκτες της οικονομίας συνεχώς βελτιώνονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Γαβριήλ: «Οι Γερμανοί... θα πεινάσουν»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας Σέρβος Ορθόδοξος Μοναχός προφήτευσε μεγάλα δεινά για τους... δανειστές μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μπλόκο» στα 62 έτη για πρόωρες συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που χορηγούν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της «κατοχύρωσης» του δικαιώματος αποχώρησης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την ατζέντα των αλλαγών που άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για «κοστοβόρες εξαιρέσεις του ασφαλιστικού από το γενικό κανόνα»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανατροπή. Αύξηση 3-15 χρόνια στα όρια σύνταξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκ και δέος για τουλάχιστον 1.500.000 ασφαλισμένους με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στους παλιούς (πριν από το 1983) και για όσους βρίσκονται στο ενδιάμεσο καθεστώς (1983-1992) και αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης από 3 ως 15 χρόνια σε όλα τα Ταμεία μια απλή διαρροή του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΣΤΙΑ: "Μύθοι και αλήθειες για την Τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες ημέρες καλλιεργείται ένας μύθος τον οποίο αναπαράγουν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ο μύθος έγκειται στο ότι η χώρα μας έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται στο μνημόνιο, αλλά ότι η τρόικα πιέζει και ζητεί την λήψη προσθετων μέτρων τα οποία δεν αντέχει ο ελληνικός λαός".

Η ΑΥΓΗ: "Βουλιάζουν στον Σκαραμαγκά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξαναγκασμένη -ελέω πολιτικής στήριξης- κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου στον Ευ. Βενιζέλο για την αμαρτωλή σύμβαση των υποβρυχίων. Μεγάλος εκνευρισμός του πρώην υπουργού Αμυνας για την παρατεταμένη σιωπή Σαμαρά. Σε υπερψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προσανατολίζεται και η ΔΗΜ.ΑΡ. Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Ερχεται η σειρά σας...»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καμπανάκι για το εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ. Οπως αποκαλύπτεται από διάλογο που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», ο οποίος έγινε ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ και σύμβουλο του υπουργού Παιδείας, στις 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος Δεκεμβρίου θα συμπεριλαμβάνονται επίκουροι, λέκτορες και άλλες κατηγορίες προσωπικού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρόικα: Κλείστε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιμένει η τρόικα στο κλείσιμο των δύο αμυντικών βιομηχανιών (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και ΕΛΒΟ), σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο. Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε προχθές το βράδυ τις απαντήσεις στα ερωτήματα που της είχε θέσει η πλευρά των διεθνών πιστωτών, μέσω των οποίων αμφισβητούσε ότι οι βιομηχανίες μπορούν να εξασφαλίσουν τις παραγγελίες που είναι αναγκαίες για την επιβίωσή τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Καθ΄οδόν τα νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος το 2014, υπογράμμισαν από τις Βρυξέλλες πηγές της Ε.Ε., κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ετοιμάζουν νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προαναγγέλλουν μειώσεις στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και των ασφαλισμένων στα Ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Τα νέα μέτρα αφορούν σε πρώτη φάση τους 250.000 ασφαλισμένους που υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν από αυτά τα Ταμεία τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αποκλείεται και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βαβέλ για τα μέτρα. Σύγχυση, τριβές και παιχνίδια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκηνικό Βαβέλ στήνεται σε Βρυξέλλες και Αθήνα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η λήψη νέων μέτρων: η Κομισιόν διαψεύδει ότι ζητά οριζόντια μέτρα, αλλά επιβεβαιώνει ότι βλέπει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2014, ενώ στην Αθήνα οι υπουργοί εκφράζουν διαφορετικές εκτιμήσεις για περικοπές στις συντάξεις των «ευγενών» Ταμείων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εψαχναν τον Μπεν στο Δενδροπόταμο!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Αποδόσεις-ρεκόρ για μετοχές, αμοιβαία".

Η εφημερίδα σημειώνει "συνεχίζεται η κούρσα ανόδου στο Χ.Α. παρά τις ρευστοποιήσεις που συντελέσθηκαν χθες, ενώ ευρωπαϊκό ρεκόρ ανόδου πέτυχαν τα ελληνικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ενίσχυση των μετοχών πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά στο επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών, καθώς το εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απορρίπτει την πολιτική διαπραγμάτευση η τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρόικα επιμένει στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 έως και 2 δισ. ευρώ, με νέα μέτρα χωρίς οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται η απόφαση για ελάφρυνση του χρέους, ενώ πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το λουκέτο ΕΛΒΟ και ΕΑΣ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τεβε οαεε, τα νεα, δημοκρατια, νέα, ΕΡΤ, βρυξέλλες, ωρα, σοκ, εστια, τροικα, μνημονιο, αυγη, βενιζελος, σαμαρας, συριζα, εφημεριδα, ερχεται, αει, καθημερινη, εασ, ελβο, ριζοσπαστησ, τεβε, οαεε, ΔΕΚΟ, τραπεζες, αθηνα, υπουργοι, μακεδονια, μπεν, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, εφημεριδα δημοκρατια, απαντησεις πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, μνημονιο 3, εκλογες 2014, αυγη, εασ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, ονοματα, πρωτοσελιδα, τα νεα, τεβε, ωρα, αει, αυξηση, εξαιρεσεις, αμοιβαια, αμοιβαια κεφαλαια, απε, απε-μπε, ασφαλιστικα ταμεια, ατζεντα, βαβελ, βραδυ, βρυξέλλες, γαβριηλ, δεος, ελβο, εγινε, ευρω, εκνευρισμος, ετη, ετων, εφημεριδα, ζητα, κυβερνηση, ληψη, λουκετο, λογο, μηνυματα, μπεν, μυθος, μπε, ορια, ρεκορ, σειρα, σιωπη, δικαιωματα, ελληνικα, χωρα, πηγες, θεσεις
Τυχαία Θέματα