Ο Τύπος σήμερα

Η θυελλώδης συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ και η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και οι αλλαγές στις συμβάσεις του διωτικού τομέα μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρω, κυριατχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιές αποδείξεις

μειώνουν τον φόρο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εννέα ειδών αποδείξεις που μπορούν να περιορίσουν ή ακόμη και να μηδενίσουν τον φόρο εισοδήματος περιέχονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Τα έξοδα για γιατρούς, οι δαπάνες για ενοίκιο, οι τόκοι στεγαστικών δανείων, τα νοσήλια, τα ασφάλιστρα, τα δίδακτρα και το ενοίκιο κύριας κατοικίας αποτελούν «όπλα» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι για να μειώσουν κατά 10% τη φορολογική επιβάρυνσή τους".

ΕΘΝΟΣ: "Συντάξεις εξπρές για γυναίκες".

Η εφημερίδα σημειώνει "διέξοδο για να βγουν στη σύνταξη με μειωμένα όρια ηλικίας δίνει σε πολυπληθείς κατηγορίες εργαζόμενων γυναικών η ασφαλιστική νομοθεσία. Οι διατάξεις αφορούν όσες ασφαλίστηκαν στο χρονικό διάστημα από 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992 και θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τέλους του 2012. Ωφελούνται κυρίως οι απασχολούμενες σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ορκίστηκε στο Μυστρά η Ομάδα «Εψιλον»;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τον αναμφισβήτητο και πρωτόγνωρο θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματά μου τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες στην Ε.Ω. υπήρξε κινητικότητα και εξελίξεις γύρω από το θέμα της Ορκωμοσίας του Μυστρά και των όσων -προσώπων και καταστάσεων- συνδέονται μ΄αυτόν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι αλλάζει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συμβάσεις και μισθούς πολλών ταχυτήτων στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώνουν οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ-εργοδοτών, πλην ΣΕΒ) για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης με διατήρηση του επιδόματος γάμου 10% και μια σειρά απο νομοθετικές διατάξεις που ήδη από χθες άρχισαν να εφαρμόζουν πολλές επιχειρήσεις και οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα για την αυτόματη αποσύνδεση (στην ουσία κατάργηση) δεκάδων επιδομάτων από τις αποδοχές των εργαζομένων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εφαγε «πόρτα» από Ομπάμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«προνομιακός διαμεσολαβητής» για την Ουάσιγκτον η Αγκυρα και ο Ερντογάν περνά σήμερα το κατώφλι του Λευκού Οίκου, έχοντας στην ατζέντα του τη Συρία, το Κυπριακό και τις ενεργειακές συμφωνίες. Μούδιασμα στο Μέγαρο Μαξίμου και προσπάθεια να υποβαθμιστεί το «κλείσιμο της πόρτας» στον Ελληνα πρωθυπουργό, παρά τους πολύμηνους σχεδιασμούς".

ΕΣΤΙΑ: "Ολη η αλήθεια για τις απεργίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις πρέπει να αξιοποιήση την ευκαιρία και να φέρη επί τέλους προς ψήφιση ένα νόμο που θα ρυθμίζη τα των απεργιών στον δημόσιο τομέα. Χωρίς να καταργείται το δικαίωμα της απεργίας και χωρίς να επιβάλλεται αναγκαστική εργασία, πρέπει πάντως να προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο από τις αυθαιρεσίες των συνδικαλιστών. Αυτός είναι ο σωστός και συνταγματικός τρόπος αντιμετωπίσεως του θέματος".

Η ΑΥΓΗ: "Ξεπουλάνε και το δίκτυο της ΔΕΗ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση κάθε περιουσιακό στοιχείο της χώρας, ακόμη και των πιο βασικών υποδομών για μια στοιχειώδη πολιτική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη, αλλά και κοινωνική πρόνοια. Τελευταίο παράδειγμα το σχέδιο ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που τέθηκε προς έγκριση χθες στην τρόικα και ουσιαστικά περιλαμβάνει τη διάλυση και την εκποίηση του συνόλου της επιχείρησης, αρχής γενομένης από τα δίκτυα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ωρα της κρίσης για τις Πανελλαδικές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπάρχουν φωνές εκπαιδευτικών να μην πειθαρχήσουν στην επιστράτευση, ενώ άλλοι ζητούν εκ νέου από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να πραγματοποιηθεί αύριο γενική απεργία. Πάντως και χθες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθησύχασε τους υποψηφίους, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κάτω από τη βάση".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "η βάση ήθελε, η ηγεσία δεν μπόρεσε. Στη μαραθώνια και θυελλώδη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας και του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης «άδειασε», χθες, τον κλάδο που είχε υπερψηφίσει μαζικά την πρόταση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Νάρκη στον τουρισμό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μαζική όσο και ανεξέλεγκτη εισβολή αλλοδαπών -κυρίως Ανατολικοευρωπαίων- ανέργων στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ξεπερνούν τους 10.000 σε όλη τη χώρα και προορίζονται ως εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης έναντι μισθού πείνας, με την επίφαση της πρακτικής άσκησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βερολίνο: Αμεσα η μείωση ΦΠΑ, αργότερα το «κούρεμα»".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«ναι» υπό όρους στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, λέει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το Βερολίνο, που εμφανίζεται θετικό στην προοπτική της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Αντιθέτως, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θέσει ζήτημα αποζημιώσεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενοίκια: κινήσεις-ματ για να εισπράξετε τα φέσια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύ νερό στο κρασί τους καλούνται να βάλουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας οι οποίοι την ενοικιάζουν. Και αυτό γιατί εάν θέλουν να διατηρήσουν τους ενοικιαστές τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε γενναία μείωση του μίσθιου. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση αυτή η πρότασή μας να μην τους είναι ευχάριστη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Τριφασική» αποκρατικοποίηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτη, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μητρική ΔΕΗ και η πώληση του 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας συγκροτούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ νέο πλήγμα για τη λαϊκή κατανάλωση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ καλεί σε οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στην «απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση» του τομέα Ενέργειας, για έναν ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η μεγάλη νύχτα της εκπαίδευσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενα εικοσιτετράωρο πριν από την πρεμιέρα των Πανελλαδικών, οι καθηγητές... πέρασαν τις εξετάσεις. Υστερα από τη νυκτερινή αλλαγή στάσης των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν ότι λόγω της επιστράτευσης δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία. Ετσι, σήμερα αναμένεται να ανασταλεί και τυπικά η απεργία που είχε προκηρύξει για αύριο το ΔΣ της ΟΛΜΕ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Καγκελάριε ιδού ο στρατός σου!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το «μήνυμα» των καθηγητών είναι σαφές και απευθύνεται σε μια κυβέρνηση που σαν... φρουραρχείο συνηθίζει να στέλνει φύλλα πορείας: επιστράτευση ναυτεργατών, επιστράτευση εργαζομένων στο μετρό, επιστράτευση εργαζομένων στους ΟΤΑ και πριν από λίγες ημέρες προληπτική επιστράτευση των καθηγητών...".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πα-ΤΕΡΑΣ βίαζε την ανήλικη κόρη του".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαζικές αγορές σε ομόλογα και μετοχές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch άνοιξε νέο κύκλο ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο με την προσέλευση πολλών ξένων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι προχωρούν σε μαζικές αγορές μετοχών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ρηχαίνει η οικονομική ύφεση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά την ευχάριστη έκπληξη της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον Fitch, ένα ακόμη θετικό νέο καλωσόρισε χθες το οικονομικό επιτελείο με την επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης του ΑΕΠ έπειτα από πολύ καιρό και μάλιστα σε ποσοστά αντίστοιχα του πρώτου τριμήνου του 2005!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο σχέδιο για ριζικές φορολογικές ανατροπές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέες ριζικές ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, κεφαλαίου και ΦΠΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μείωση των συντελεστών φορολόγησης των νομικών προσώπων, μέσω της εφαρμογής ενιαίου συντελεστή 15%, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ενώ εξετάζεται και η θέσπιση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, είτε 19% είτε 21%, όπως επιθυμεί και η τρόικα, με ταυτόχρονη όμως κατάργηση του μεσαίου και του χαμηλού συντελεστή 13% και 6,5%".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, ελμε, επιστρατευση, δεη, δημοκρατια, αποδειξεις, ΔΕΚΟ, τραπεζες, ωρα, εψιλον, σεβ, επιδοματα, ελευθεροτυπια, αγκυρα, εστια, απεργιες, απεργια, αυγη, τροικα, βραδυνη, πανελλαδικες 2012, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, εφημεριδα, ολμε, ελλαδα, καθημερινη, ΦΠΑ, κουρεμα, εκλογες, νικη, αναδιαρθρωση, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, νεα δημοκρατια, συριζα, ΠΑΣΟΚ, ποντικι, στρατος, μετρο, ΟΤΑ, μακεδονια, fitch, κερδοσ, αεπ, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, κινηση στους δρομους, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια ταξι, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, πανελληνιες 2012, μειωση μισθων, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, φορολογια 2013, κυπρος εκλογες, φπα στην εστιαση, το θεμα, αεπ, αυγη, βερολινο, βραδυνη, εργασια, ηγεσια, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ολμε, ομολογα, πλαισιο, πρωτοσελιδα, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αγκυρα, απε, ασφαλιστρα, ατζεντα, εβδομαδες, βρισκεται, διαστημα, διδακτρα, δυνατοτητα, δημοσιο, δικτυο, δικτυα, ευκαιρια, ελμε, εξετασεις, εξελιξη, εξοδα, ερντογαν, εστιαση, εφημεριδα, θετικο, κυβερνηση, κρασι, κρατικο, μαξιμου, ματ, μειωση, νερο, νικη, νυχτα, ξενοδοχειο, ομαδα, ορια, ουασιγκτον, ουσιαστικα, ουσια, ποντικι, υπογραφη, συνταξη, σειρα, συρια, σφυρι, σχεδιο, τερασ, υπουργος παιδειας, φυλλα, φορολογικη, φορολογια, κωνσταντινος, ωρες, αγορες, δικαιωμα, εννεα, χωρα, υπουργειο, εισβολη, πηγες, πληροφοριες, πωληση, σωστος
Τυχαία Θέματα