Ο τουρισμός στο επίκεντρο

Υπό την προεδρία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, σύσκεψη για τον τουρισμό στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καιτουριστικοί φορείς της πόλης.

Παρόντεςστη σύσκεψη αυτή ήταν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιόνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης Εμμανουήλ Τσακαλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Στράτος Μπερέτης και ο πρόεδρος του

Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Βασίλης Πολιουδάκης.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Όπως αναφέρθηκε από την υπουργό η επιμήκυνση του χρόνου που η Ελλάδα δέχεται επισκέπτες εντάσσεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού και ήδη γίνονται συστηματικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Σεβάθος συζήτηση έγινε για τα νέα τουριστικά «προϊόντα», όπως είναι ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός, όπου η Ελλάδα έχει δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης. Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για δύο θεματικές μορφές τουρισμού που για πρώτη φορά θεσμοθετούνται και περιλαμβάνονται στο επερχόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού.

Ακόμηεξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών, αλλά και την διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος,κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα τρέχοντα ζητήματα της φετινής τουριστικής περιόδου που εξελίσσεται και έγινε αξιολόγηση των μηνυμάτων που υπάρχουν για την τουριστική κίνηση.

Ηκ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την Κρήτη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στην Κρήτη και του ενδιαφέροντος γιατην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που η περιοχή διαθέτει στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας.

Εξάλλου,την Παρασκευή, η υπουργός προήδρευσε σε κοινή σύσκεψη με τον γγ του ΕΟΤΠάνο Λειβαδά, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τη διοίκηση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Στη κοινή σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και ενημέρωσης των τουριστών για αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Σημειώνεται ότι η Κρήτη συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων περιοχών της χώρας σε τροχαία ατυχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα