Ο Ν. Γιατρομανωλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπεύθυνος πολιτικής καμπάνιας στο Ποτάμι, Νίκος Γιατρομανωλάκης, μίλησε στις 17/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το Ποτάμι καλύπτει ένα κενό -που υπήρχε πολύ καιρό τώρα στην Ελλάδα-, μίας αξιόπιστης και σοβαρής εναλλακτικής λύσης. Έχουμε δει λίγο - πολύ τα έργα των υπολοίπων κομμάτων, από το πιο μικρός ως το πιο μεγάλο. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα αδιέξοδα δεν έχουν λυθεί, δεν έχει γίνει μία αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης και έψαχναν

όλοι κάτι διαφορετικό. Και το διαφορετικό δεν είναι νομίζω μόνο ότι αφορά προτάσεις ή θέσεις. Νομίζω ότι το διαφορετικό αφορά κυρίως το πολιτικό ήθος, το οποίο εγώ θέτω ως προϋπόθεση για όλα αυτά».

* "Βοηθά το Ποτάμι η δημοφιλία του Σ. Θεοδωράκη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό":

«Λένε πολλοί ότι το Ποτάμι είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, ένα πυροτέχνημα, ότι όλο αυτό οφείλεται στην δημοφιλία που απολαμβάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί έκανε μία εκπομπή η οποία ήταν επιτυχημένη και είχε τηλεθέαση. Σαφώς αυτός βοηθάει -μην κοροϊδευόμαστε-, αλλά όλα είναι λίγο σχετικά. Σε σαράντα ημέρες που είναι οι εκλογές θα δούμε τελικά ποιες "διασημότητες" θα εκλεγούν στην ευρωβουλή, σε δήμους ή σε περιφέρειες και θα δούμε τι θα γίνει. Προφανώς βοηθάει η δημοφιλία του Σταύρου Θεοδωράκη και θα ήταν υποκριτικό να πω το αντίθετο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο κόσμος έπιασε τη βασική μας ειδοποιό διαφορά, η οποία είναι ότι μιλάμε πιο ανοιχτά, πιο ξεκάθαρα και πιο φυσιολογικά. Δεν παριστάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα, δεν προωθούμε ένα μοντέλο παλαιοκομματικού τύπου, το οποίο λέει "βεβαίως θα σας τακτοποιήσουμε. Τι θέλετε; Το θεματάκι σας; Μισό λεπτό, θα το βάλουμε το αυθαίρετο σας εδώ ". Δεν είναι αυτό το στυλ μας. Δεν είναι αυτή η λογική μας. Δεν υποσχόμαστε τέτοια πράγματα, ούτε παριστάνουμε ότι έχουμε τις λύσεις για τα πάντα. Αυτό το πράγμα, αυτή η φυσιολογικότητα που εκπέμπει το Ποτάμι και το ήθος είναι η βασική ειδοποιός διαφορά».

Δημοσιογράφος: Εάν το Ποτάμι παραμείνει στα εκλογικά ποσοστά που το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα στηρίξει κυβερνησιμότητα, θα στηρίξει κυβέρνηση στην Ελλάδα;

Ν. Γιατρομανωλάκης: «Προφανώς πιστεύουμε σε μεγάλες πλειοψηφίες και ότι είναι καλό να μην είναι μονοκομματικές, αλλά πολυκομματικές. Σε αυτό το πλαίσιο προφανώς και είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε κομμάτι ενός ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού. Όμως δεν είναι αυτοσκοπός. Ο σκοπός είναι να συμφωνηθούν με τα υπόλοιπα κόμματα κάποιες βασικές αρχές, να συμφωνηθούν οι κεντρικοί άξονες μίας εθνικής στρατηγικής σε καίρια ζητήματα και να υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Μία συμφωνία πάνω σε αρχές και σε θέσεις».

* "Δεν θα είμαστε ανένταχτοι. Θα πάμε εκεί που θα είναι μεγαλύτερα τα οφέλη για την Ελλάδα":

«Την προηγούμενη εβδομάδα, ήμουν στις Βρυξέλλες με τους κκ Κώστα Αργυρό και Σταύρο Θεοδωράκη και συναντηθήκαμε με τρεις ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο, τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς και τους Πράσινους. Αυτό που είναι κοινό και στις τρεις περιπτώσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ευρωβουλευτές κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ έχουμε συνηθίσει ένα μοντέλο διαρκούς αντιπαράθεσης, όχι γόνιμης και δημιουργικής, δηλαδή θα πείτε κάτι, θα διαφωνήσουμε, θα απαντήσετε, θα το ψάξουμε και θα το βρούμε. Αντιπαράθεση για χάρη του θεάματος και της αντιπαράθεσης... Σίγουρα θα ενταχθούμε σε κάποια ομάδα. Δεν θα είμαστε ανένταχτοι, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποφασίσουμε, όταν διαμορφωθεί μία συνολικότερη εικόνα τόσο στα ελληνικά πράγματα όσο και στα ευρωπαϊκά. Εγώ θα το έκανα πολύ κοντά στις εκλογές. Μπορεί και μερικές ώρες μετά. Θα το δούμε... Το με ποιους θα πάμε είναι ένα θέμα, αλλά είναι και λίγο σχετικό... Εμείς αυτό που δεσμευόμαστε να κάνουμε είναι να ενταχθούμε εκεί όπου τα οφέλη για την Ελλάδα θα είναι τα μεγαλύτερα και θα έχουμε την άνεση, την ευκολία και τη δυνατότητα, να περάσουμε βασικά θέματα της ατζέντας την οποία εμείς υποστηρίζουμε, μέσα στην ευρύτερη ατζέντα της κοινοβουλευτικής ομάδας, της οποίας θα ενταχθούμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα